Nye centre taler mandens sag

Mandecentret starter afdelinger i Herning og Nykøbing F.- I samtlige samtaler har jeg fået uvurderlig hjælp! Jeg kan roligt tilføje livsreddende!

Mandecentrene giver mændene en stemme i opslidende skilsmissekonflikter. Foto fra Mandecentrets folder.

Det siger en mand efter rådgivning på et af landets mandecentre. Mandecentret blev startet på kristent initiativ og åbner igen nye afdelinger i Herning og Nykøbing Falster.
Mandecentret åbnede i København i 2006 og mærkede hurtigt efterspørgsel fra andre landsdele. I 2008 åbnede derfor centrene i Odense og Århus.
I december 2009 åbnede så Mandecentret i Viborg, og mænd fik rådgivning lige fra dag ét. Den 18. december åbnede Mandecentret i Aalborg, og det oplever allerede stor søgning.
Mandag den 18. januar åbnede så endnu et mandecenter i Herning, og i dag den 28. januar er det Nykøbing Falsters tur.
Mandecentret er nu landets største med rådgivning af mænd, der har brug for støtte og hjælp efter skilsmisse eller opløst parforhold.
– Hjælpen sigter primært mod at styre uden om social deroute og fastholde arbejde, det sociale netværk og samværet med børnene, oplyser centerleder Jan Skaarup.
Mændene kan bo på centrene, have samvær med deres børn og modtage rådgivning.
– Jeg har haft en gennemgående følelse af tryghed og indsigt i vores samtaler og kan slet ikke forestille mig at komme igennem mit liv, som det har set ud det seneste år, uden denne hjælp, siger en mand, der ønsker at være anonym.