Råbte til Gud fra ruinerne

HAITI – Mens hjælpearbejdere i sidste uge under vanskelige forhold forsøgte at nå frem til ofrene for jordskælvet i Haiti, genlød gaderne i hovedstaden Port-au-Prince af klagesang og bøn til Gud.Det anslås, at omkring tre mio. mennesker er berørt af katastrofen – den værste, der har ramt den hårdprøvede befolkning i 200 år.
Det meste af byens centrum blev jævnet med jorden, inklusive præsidentpaladset, FN’s bygning og flere kirker. Tabstallene er enorme og blev stærkt forøget i de første dage efter skælvet, fordi hospitalerne var kollapset, ligesom udgravninger måtte foretages med de bare hænder og små spader.
Kun det argentinske FN-sygehus og Læger uden grænser var operative umiddelbart efter jordskælvet, en indsats der blev udført trods stor mangel på vand, mad og medicin.
Ifølge formanden for hjælpeorganisationen Christian Aid, Anne Owers, vil Haitis ressource-mangel medføre, at katastrofen sætter langvarige spor.
– Det er et af de fattigste steder på Jorden. Denne katastrofe vil forårsage umådelige lidelser og afsavn i et samfund med meget lidt at falde tilbage på, siger hun til Christian Post.
levi