Hård forfølgelse af kristne

Nordkorea indtager for ottende gang i træk førstepladsen på Åbne Døres liste over lande, der forfølger kristne. Som hidtil indtager Iran og Saudi-Arabien de øvrige top-placeringer.Nordkorea ligger for ottende gang i træk som nummer et på Åbne Døres top-50 liste, World Watch List (WWL), over lande, hvor forfølgelsen af kristne er værst.I verdens mest lukkede land bliver enhver religiøs aktivitet opfattet som et oprør mod de socialistiske principper.
I 2009 drev det nordkoreanske regime under ledelse af Kim Jong-Il således en målrettet klapjagt på kristne over hele landet, hvilket resulterede i anholdelser, tortur og drab. Målet for de nordkoreanske ledere er at udrydde enhver kristen aktivitet.
Åbne Døre anslår, at 40.000 til 60.000 kristne ud af omkring 200.000 nordkoreanere sidder indespærret i politiske fængsler. Hvis en kristen pågribes, er det ikke usædvanligt, at samme skæbne rammer tre generationer i familien.
Iran ligger nu nummer to på WWL. Tidligere lå Iran i mange år som nummer tre efter Saudi-Arabien. Lederen for Åbne Døre i USA, Carl Moeller, er ikke overrasket over, at Nordkorea fortsat indtager førstepladsen, mens han kalder det ”bemærkelsesværdigt”, at Iran er rykket op.

Islamiske lande dominerer listen

Han hæfter sig dog ved, at styret i Iran efter genvalget af præsident Mahmoud Ahmadinejad har haft behov for at aflede opmærksomheden fra politisk uro – hvilket er gået ud over de kristne.
Det er da også betegnende, at otte ud af listens top-10 har islam som dominerende religion, ligesom 35 ud af de 50 lande på WWL har islamiske regeringer.
Tros de dystre tal fremhæver Carl Moeller dog, at kristendommen blomstrer i muslimske lande, og at antallet kristne har været stigende i Nordkorea de sidste 10 år.
Hele ”World Watch List” kan ses på: www. forfulgt.dk