Danmission inviterer til faste for verden

Spis fastemad i en uge og send de penge, du sparer, til fattige. Sådan lyder opfordringen fra missions- og hjælpeorganisationen Danmission i anledning af fastetiden.Som inspiration til fastemad ligger der på Danmissions hjemmeside en række opskrifter på eksotiske retter, som er både lækre, sunde og billige.

Lidt for festligt

Med kampagnen ønsker missionsselskabet dog ikke bare at samle penge ind til fattige. Danmission vil også gerne sætte fokus på selve fastetiden, som efter organisationens mening er gået hen og blevet lidt for festlig.
– Fastetiden begynder med fest og fastelavnsboller. Vi skal fedes op, så vi kan holde til seks uger i bøn og faste indtil påske. Ja, sådan var det i hvertfald engang. Men nu har de fleste af os nok glemt, hvorfor vi spiser boller med fed æggecreme. Vi tror, at hele fasten er en fest. I Danmission indbyder vi til at holde faste for verden. Vi vil spise bønneretter fra Tanzania og Indisk Dhal. Det er billigt og lækkert, og det er en rigtig fest, fordi alle kan være med – modsat de seneste 10 års store forbrugsfest, står der på hjemmesiden.
KP