En pioner fylder 60

Poul Kirk er lærer, præst og redaktør. Og så har han startet flere efterskoler. I morgen fredag fylder han 60 år.Et land kendes på sit postvæsen. En mand kendes på, hvor hurtigt han besvarer e-mails!

Poul Kirk

Poul Kirk er en af dem, man altid får hurtigt svar fra –og det selv om han har så mange jern i ilden, at enhver anden ville få sved på panden.
Poul Kirk er præst i Odense. Han er daglig leder af FrikirkeNet – et netværk af 110 frikirker og organisationer. Han er redaktør af månedsmagasinet domino, som han selv var med til at starte i 2004.
I morgen fredag den 12. februar fylder han 60 år.

Efterskolemand

Her vil han sikkert få mange taknemmelige hilsener og tanker fra hundredvis af efterskolelever. Poul Kirk har nemlig været med til at starte hele tre efterskoler i Mariager.
Poul Kirk stammer fra Vestjylland, hvor han var tilknyttet Indre Mission og KFUM og K. I 1969 tog en uddannelse som kommis, inden han i 1973 flyttede til Odense for at tage studentereksamen på to år. Herefter flyttede han til Herning for at tage en læreruddannelse, som han afsluttede i 1979.
I tiden i Herning blev Poul Kirk en del af den lokale pinsekirke, Smyrna, hvor han gennem fire år var med i ledelsen, inden han blev bedt om at flytte til Mariager for at etablere Pinsevækkelsens Efterskole (PVE). I dag har skolen skiftet navn til Mariager Efterskole.
Fra 1981 til 1989 var Poul Kirk forstander på PVE, hvorefter turen gik til efterskolen Frydensberg, som han var med til at etablere i 1989 – også i Mariager.
Allerede i 1985 havde Poul oprettet et 11. skoleår kaldet Alterna på PVE, og i 1991 var arbejdet med Alterna blevet så omfattende, at der blev oprettet en selvstændig efterskole udelukkende for Alterna-elever, som der på det tidspunkt var 50 af hvert år. Denne skole stod Poul i spidsen for fra begyndelsen til 2000.

Præst og frikirkeleder

I 2000 tiltrådte Poul Kirk som assisterende præst i Pinsekirken i Odense samtidig med, at han var redaktør på de danske pinsekirkers blad, KE.
I 2004 blev Poul ansat af FrikirkeNet – dels som daglig leder, dels som igangløber af et nyt fælles frikirkeblad, domino. Og der er han stadig – dog har han siden 2004 haft tid til også at være ansat som konstitueret ledende præst i både Herning Frikirke og Bykirken i Odense.
Fra og med januar i år er han ansat to tredjedel i FrikirkeNet og en tredjedel i Bykirken i Odense.
Hvordan han kan være til stede så mange steder på én gang forstår kun de, der har arbejdet tæt sammen med ham. Og det har undertegnede.

Opmærksom lytter

Poul Kirk kan tænde og slukke for opmærksomheden, så han er 100 pct. til stede i det job, han nu udfører. Han er en opmærksom lytter og en kompetent sparringspartner, der i sine inputs mestrer balancen mellem ærlighed og kærlighed.
Poul Kirk kan noget, som meget få mennesker kan: Få mennesker til at spille sammen – også meget forskellige mennesker.
Og så er han hurtig på tasterne.
Svend Løbner og Jens Linde