Kvinder blev opmuntret til at tage lederansvar

80 kvinder ”fandt deres stemme” ved konference med Nancy Beach i Jerusalemskirken.”Hvor lifligt det er at mødes… en broder- og søsterskare”, lyder en gammel salme.

80 kvinder diskuterer ledelse i kirken.

Den gik i opfyldelse mandag den 25. januar, da Willow Creek inviterede til kvindekonference med Nancy Beach i Jerusalemskirken i København.
Søsterskaren bestod af over 80 kvinder i alderen 20 til 50 – og enkelte ældre. Broderskaren bestod af to mænd – altså en fordobling i forhold til salmeteksten ”en broder og søsterskare…”.
Konferencen tema var ”Gifted to lead” – udrustet til at lede – og det blev deltagerne:
– Nancy var i topform og med en på én gang blid og fast stemmeføring får hun sagt yderst relevante ting, siger Karen Krogh Christensen fra Willow Creek Danmark.
Nancy Beach er vicedirektør i Willow Creek Association, der bl.a. arrangerer en årlig lederkonference med dvd-transmissioner til 120.000 kirkeledere i 134 byer og 55 lande over hele verden.

Karakterdannelse

Nancy Beach i topform.

I København fokuserede Nancy Beach på lederens karakter: Det er vigtigt at være helstøbt og lede med ydmyghed, selvtillid og humor, sagde hun. Ydmyghed kommer af at kende sine styrker og svagheder, og humor begynder med at kunne grine af sig selv.
Hun talte også om at navigere i mænds verden med klogskab:
– Kvinde, hør din egen stemme – og tal med din egen stemme. Vær ikke en kopi, og drop sammenligning, konkurrence og misundelse, sagde hun.
– Nøglen i alt samarbejde er at lytte engageret, stille uddybende spørgsmål, bruge lærerige øjeblikke og tale tilbage, husker Ruth Cilwik fra undervisningen og konkluderer:
– Ær Gud og tjen mennesker med alt, hvad du gør.

Rollemodel

– Kvinder i Danmark kan bruge dette som en rollemodel for sund lederstil, vurderer Karen Krogh Christensen.
Det bekræfter en af deltagerne, Charlotte Dyhr fra Københavns Frimenighed:
– Det var utroligt inspirerende at være til konference med andre kvinder som vil det samme: tjene og lede i kirken. Konferencen hjalp mig at finde fokus på min egen stil og turde være en rollemodel for andre kvinder. På den måde ændres forholdene, så flere kvinder kommer til at lede.
– Jeg fik især meget ud af Nancys undervisning om at finde sin egen stemme som kvinde. Konferencen hjalp mig til at finde fokus på min egen stil som kvinde og ikke blot kopiere mændene.
Næste konference i Willow Creek-regi er den 1. marts i Århus. Her taler den amerikanske præst John Burke om erfaringerne fra sin voksende kirke i USA: Perfekte mennesker har ingen adgang!