Ny valgmenighed i Sønderjylland

En initiativgruppe arbejder i øjeblikket på at starte en valgmenighed i Agerskov. Gruppen har allerede 50 medlemmer, så nu mangler der bare en præst.Der har længe været såkaldte tilkaldegudstenester i sognekirken i Agerskov syd for Toftlund. Her bliver en præst udefra tilkaldt for at holde gudstjeneste. Men nu ønsker gruppen bag tilkaldegudstjenesterne at starte deres egen valgmenighed.

Vi vil have en præst tæt på, siger Poul Arne Nyborg.

– Sognekirken er under pres i vor tid, specielt når den samme præst har ansvar for flere sogne, så derfor ønsker vi en menighed med fokus på nærhed, siger initiativgruppens kontaktperson Poul Arne Nyborg.
Initiativgruppen søger i øjeblikket en præst til menigheden, og målet er at holde stiftende generalforsamling i løbet af foråret.
Hvor præsten skal komme fra, ved Poul Arne Nyborg endnu ikke, og han har heller ingen geografiske præferencer.

En hyrde tæt på

– Om præsten kommer fra København eller fra vores egen baghave er helt lige meget. Det vigtigste for os er at få en præst, som er tæt på os og vægter personlig, nærværende forkyndelse højt, forklarer han.
Arbejdet med at starte valgmenigheden har stået på i halvandet år.
Inden beslutningen om at starte en ny menighed blev taget, undersøgte gruppen, om der overhovedet var basis for en ny kirke i området.
– Vi spurgte os for og fik tilsagn fra kirkegængere i området og fandt, at der var stor opbakning – både økonomisk og åndeligt, fortæller Poul Arne Nyborg.

Børnene tænkes med

I øjeblikket er det præstevalget, der fylder mest i gruppens bevidsthed. Poul Arne Nyborg håber på mange gode ansøgninger, når ansøgningsfristen udløber den 17. februar. Han lægger desuden vægt på, at børnene i menigheden skal tænkes aktivt med i kirkens virke.
– Vi har helt klart fokus på børn. Menigheden skal give dem et åndeligt hjemsted og en god indgang i det kristne liv, siger han.
Initiativgruppen tæller nu omkring 50 personer.