Naser Khader er glad for teologi

Opfordrer nu andre til at studere kristen teologi på universitetet, ligesom han selv.Det kom bag på de fleste, da politikeren Naser Khader sidste år meddelte, at han ville til at studere teologi ved siden af sit arbejde som konservativt folketingsmedlem.Efter et års teologiske studier er det dog ikke en beslutning, han har fortrudt. I et interview på religion.dk opfordrer han endda andre til at gå i gang med studiet.
– Jeg er interesseret i, hvad islam kan lære af den lutherske kirke, siger han og uddyber, at det først og fremmest er de værdier, han er ude efter.
– Man skal som politiker forholde sig til mange spørgsmål hver dag. Derfor har jeg haft brug for at dykke ned i noget dybere og undersøge afgørende spørgsmål inden for religionens rammer. Jeg har i mange år været optaget af religiøse spørgsmål, blandt andet da jeg sad i folketingets kirkeudvalg, forklarer Naser Khader.
Studierne har dog også vist ham forskellene på kristendom og islam, som han selv bekender sig til.
– Den kristne gud er ikke dømmende, han elsker dig betingelsesløst og er meget mere tilgivende, forsonende og sympatisk end den muslimske og jødiske gud. Disse elementer tiltaler mig ved kristendommen, siger han til religion.dk.
Lige nu skriver han på en universitetsopgave om den tyske teolog Dietrich Bonhoeffer, der blev henrettet af nazisterne under Anden Verdenskrig for sin modstand mod det politiske system i Tyskland.
KP