Sær-gudstjenester hitter

I Harndrup holder de øl-gudtjeneste.Over hele landet har højmessen de seneste år fået skarp konkurrence fra jagtgudstjenester, gourmetgudstjenester og rockgudstjenester.For nylig holdt Harndrup Kirke på Fyn eksempelvis en øl- og mandegudstjeneste i en propfyldt kirke.
– Det viser jo bare, at det ikke er kirkens produkt, der er noget galt med, men folks fordomme over for kirken. Særgudstjenester kan bryde med de fordomme, siger Mikkel Holmegaard Larsen, sognepræst i Harndrup Kirke, til kristeligt-dagblad.dk.
Ph.d. og lektor i religionspædagogik ved Teologisk Pædogogisk Center Løgumkloster, Povl Götke, spår en helt enorm vækst i antallet af særgudstjenester de kommende år.
– Folkekirken er begyndt at indse, at den må gøre noget for at imødegå tabet af medlemmer, og vi vil derfor se mange flere gudstjenester stilet mod meget præcise målgrupper, siger han.
KPresse