Minister kæmper imod moms på velgørenhed

Skatteminister Kristian Jensen kalder EU-regler for ”snæver fortolkning”.Det vil koste velgørende organisationer i Danmark mellem 50 og 100 millioner kroner, hvis der fremover bliver lagt moms på varer, som sælges fra genbrugsbutikker.

Skatteminister Kristian Jensen (V)

Genbrugsbutikkerne har indtil nu været fritaget fra moms i Danmark, men den undtagelse er i strid med de EU’s momsdirektiv, hævder EU-kommissionen, som af flere omgange har forsøgt at få Danmark til at rette ind.
Ifølge momsdirektivet, som Danmark har underskrevet, skal der i princippet moms på alle varer.

Afprøver ved domstol

Men Ifølge Kristeligt Dagblad er skatteminister Kristian Jensen (V) alligevel villig til at tage en sag ved EU-domstolen for at bevare genbrugsbutikkernes momsfrihed.
– Det her er så principielt vigtigt, at vi må have det afklaret ved EU-domstolen. Jeg vil ikke finde mig i en så snæver fortolkning af EU’s momsregler, at det ikke skulle være muligt at fritage almennyttige organisationer for moms af genbrugsvarer, siger skatteminister Kristian Jensen.
KP