Bogtema
Spændende bog- og filmprojekt om ægteskabet

Tør du elske din ægtefælle betingelsesløst?Kærlighedsprøven er en 40 dages rejse, der ikke kan tages let, men som giver løfter – og som kan gentages flere gange. Det hedder på bagsiden af bogen: ”Hvad enten dit ægteskab hænger i en tynd tråd, eller det er sundt og stærkt, er kærlighedsprøven en udfordring, som vil gøre dårlige ægteskaber til gode ægteskaber – og gode ægteskaber til lykkelige ægteskaber. Her vil du og din partner få nøglen til et intimt og dynamisk samliv.” Hvilken reklame! – Lyder det ikke lidt for amerikansk?Men helt ærligt. Der er tale om god, gedigen og praktisk undervisning for ægtefolk – hver for sig eller sammen, og undervisningen er stærkt bibelsk funderet og relaterer til kristenlivet, den enkeltes liv med Gud. Derfor er denne bog langt mere end ægteskabsrådgivning. Det er gedigen bibelundervisning.

Ægtefælleundervisning

Hver dags undervisning har tre elementer. For det første behandles et særligt aspekt af kærligheden, og det skal læses omhyggeligt. For det andet indeholder det en kort, konkret udfordring i forhold til ægtefællen. Nogle er lette, andre meget udfordrende. For det tredje skal man skrive nogle få linier om, hvordan udfordringen gik.
Udgangspunktet er – meget oplagt – kærlighedskapitlet i 1. Korintherbrev kapitel 13. I de to første kapitler (dage) tales der om at være tålmodig og mild. Tålmodighed bremser problemer, mens mildhed eller godhed er kærlighed i aktion. Tålmodighed undgår et problem; mildhed skaber en velsignelse.

Både praktiske og romantiske udfordringer

Gennem 40 dage kommer man gennem vigtig undervisning og en række opgaver, hvoraf de fleste er i direkte relation til ægtefællen. Her kan opbygges en række gode vaner i forhold til at vise sin ægtefælle opmærksomhed og give kærlighed. Bogen giver både praktiske og romantiske udfordringer.

Forfatterne – præstebrødre og filmskabere

Brødrene Stephen og Alex Kendrick under en præsentation af deres Love Dare (Kærlighedsprøven).

Kærlighedsprøven er skrevet af brødrene Stephen og Alex Kendrick. Stephen er filmskriver og producer og er desuden associeret præst ved Sherwood Baptist Church i Albany, Georgia.
Alex Kendrick er også associeret præst i Sherwood Baptist Church. Han er involveret i at række ud fra kirken gennem film.
De to brødre har med tre film, Flywheel (2003), Facing the Giants (2006) og Fireproof (2008), været med til at skabe større interesse for kristen tro. Jeg har i forbindelse med denne anmeldelse haft lejlighed til at se de to seneste film, og i begge film er man omkring temaer som ”aldrig at give op” og ”aldrig at miste troen”.

Filmen Fireproof

Fireproof, der sælges i stort antal i USA og nu også i Danmark, skal ses i sammenhæng med Kærlighedsprøven. Den blev anmeldt her (uge 36/2009) under overskriften ”Film redder ægteskaber”.
Fireproof er en meget stærk film, som næppe kan undgå at berøre sit publikum. I løbet af filmen gennemlever et ægtepar en voldsom krise i deres ægteskab og er meget tæt på en skilsmisse. Men manden bliver så præsenteret for bogen Kærlighedsprøven og går i gang. Undervejs bliver han afvist igen og igen. Men han holder ud.
Det er en film, som jeg varmt kan anbefale – også til et ægteskabsseminar i menigheden, hvor man kombinerer film og undervisning og lægger op til at læse og arbejde med Kærlighedsprøven.

Stephen & Alex Kendrick:
Kærlighedsprøven
222 sider • 219 kr.
Scandinavia