Vidnesbyrd om den korsfæstede og opstandne

Poul Henning Fromsejer har udgivet sin tredje bog med læsestykker.„En åben dør“ er det første af 19 gode læsestykker med betragtninger over livet og troen i pastor emeritus Poul Henning Fromsejers seneste bog Guds nåde og Jords glæde på eget forlag.Læsestykkerne bærer vidnesbyrd om den korsfæstede og opstandne og om brudstykker fra mange menneskers liv, dels mennesker forfatteren har mødt, dels mennesker han har læst om i verdenslitteraturen. På forunderlig vis kæder han bibelhistorie og levet kristent liv sammen.
Undervejs i læsningen har jeg leet og frydet mig over disse vidnesbyrd, der alle taler om en levende Gud og en levende Frelser, der interesserer sig for sine mennesker. Bibelens Gud og Frelser er ikke bare historie, men en levende realitet ind i vores tid og alle tider.
Vi møder Martin A. Hansen, Inger Bondo, der tog sig af de hjemløse, tre venner fra koncentrationslejren, der genså hinanden til den enes 70 års fødselsdag, Søren Kierkegaard, Dostojevskij, klovnen, der mødte Gud og lovpriste ham foran alteret med det, han kunne, Lina Sandell, ”Stinne mæ a Bibel”, Kjestine Andersen, Jeppe Aakjær, Solsjenitsyn og den gamle kone på en ø i Nordnorge, der i mange år fjernede sten på den grund, hvor bygdens kirke en gang skulle bygges.
Hver for sig bringer disse mennesker stærke

Poul Henning Fromsejer er pastor emeritus

vidnesbyrd om levet kristent liv – og vi har brug for sådanne vidnesbyrd. Poul Henning Fromsejer har med disse læsestykker igen vist, at han evner kunsten at sammenflette Bibelens budskab med levet liv.
Han har tidligere gjort det i Når hjertet klædes i festdragt (2005 – anmeldt i Udfordringen uge 43/2005) og Livet er en morgengave (2007 – anmeldt i Udfordringen uge 42/2007). I alle tre bøger er der spændende beretninger om livet, om ”Guds nåde og Jords glæde”. Jeg kan på det varmeste anbefale alle tre bøger. Desværre er den første udsolgt, men man kan måske få den antikvarisk eller låne den på biblioteket.

Guds nåde og Jords glæde er illustreret af Anne Marie Johansen

Poul Henning Fromsejer:
Guds nåde og Jords glæde
98 sider • 150 kr.
Eget forlag