Håbets tal

Johannes 3,16 giver os håb. Det begynder med Gud og ender med evigt liv – og nøder os til at gøre det samme. Hvis du ingenting ved om Bibelen, så begynd her. Hvis du kender din Bibel ud og ind, så vend tilbage hertil. Vi har alle brug for dette centrale vers.Max Lucado
Amerikansk forfatter
og forkynder

Bibeloversættere på øerne New Hebrides kæmpede for at finde et passende ord for det at tro. Det var virkelig et stort problem, eftersom ordet er så essentielt i Skriften.

En af bibeloversætterne, John G. Paton, fandt tilfældigt frem til en løsning, da han var på jagt med en af de lokale. De to mænd nedlagde en hjort og bar den på en stang ad en skrap bjergvej hjem til Paton. Da de nåede verandaen, smed de den tunge byrde fra sig og lod sig dumpe ned i hver sin havestol. Da de havde gjort det, sagde den indfødte på det lokale sprog: “Åh, det er dejligt at strække sig og hvile ud her.” Paton fandt straks papir og blyant frem og skrev vendingen ned.
Resultatet blev, at hans endelige oversættelse af Johannes 3,16 blev: “For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som strækker sig ud hos ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.”
Stræk dig ud hos Kristus og hvil.
Det gjorde Martin Luther. Da den store reformator var døende, holdt en svær hovedpine ham sengeliggende og i stærke smerter. Han blev tilbudt medicin for at få dulmet smerterne. Han afslog imidlertid og forklarede: “Det bedste middel for hovedet og hjertet er, at Gud elskede verden således, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.”
Det bedste middel for hovedet og hjertet. Hvem får det ikke bedre af sådan en dosis?

Fra bogen ”3,16 Håbets tal”
af Max Lucado.
Forlagsgruppen Lohse