Nyt koncept: Midi-konfirmander

Skal modvirke afkristning af samfundet, siger initiativtager.Konfirmander kender vi til. Mini-konfirmander har vi vænnet os til. Nu er der forslag om en klasse midt imellem: midi-konfirmander.For mini-konfirmander er blevet en succes. Tre fjerdedele af landets præster tilbyder skolernes 3. og 4. klasse indføring i basal kristendom. Derfor foreslår en biskop nu at indføre undervisning for det, han kalder ”midi-konfirmander”.
Det var tidligere biskop i Århus Stift Herluf Eriksen, der stod i spidsen for ideen om undervisning af minikonfirmander i begyndelsen af 1980’erne.
Det nye koncept er målrettet elever i 5. klasse. For de er hidtil blevet forsømt, mener han.
– Børn kender alt for få salmer og har for dårligt et kendskab til Bibelen og folkekirken. Det skal vi have genoprettet, og derfor siger jeg til folkekirken: Tag nu arbejdstøjet på. Ellers ender samfundet med at blive afkristnet, siger Herluf Eriksen til Kristeligt Dagblad.
Forlaget vinder ifølge avisen bred opbakning.
/sl