Står Israel bag attentat-mord?

Fremtrædende Hamas-terrorist dræbt i Dubai i James Bond-lignende aktion. Den israelske efterretningstjeneste anses at stå bag, men der er intet bevis på, at israelerne er involveret.En ny dramatisk kriminel sag – noget a la James Bond – kører nu igennem Mellemøsten, med Israel på anklagebænken for mord, men der er intet bevis på, at israelere har været involveret.Den myrdede er den fremtrædende Hamas-terrorist Mahmoud al-Mabhoub, der blev ombragt på sit hotelværelse i Dubai. Mistænkt for mordet er 11 udlændinge af forskellig nationalitet, som havde indfundet sig med falske pas og efter mordet fløj til vidt forskellige destinationer i verden.
Mabhoub var en af grundlæggerne af den ekstremistiske islamistiske Hamas-organisation, som har udført et stort antal selvmordsbombe- og andre angreb mod israelere – og som nu styrer Gaza-området. Han var involveret i tilfangetagelsen af og drabet på to israelske soldater i 1989. Israel anser ham tillige for at være en af hovedmændene bag indsmuglingen af våben til Gaza, hvorfra raketter vil kunne nå helt til Tel Aviv.
Ifølge Mahmoud al-Mabhouds broder, Hussein, har der været tre tidligere attentatforsøg mod ham.

”Bommert”

I vide kredse menes det, at den israelske Mossad efterretningstjeneste står bag mordet i Dubai, og attentatet betegnes nu som en ”bommert”, og at den må medføre, at Mossad-chefen, Meir Dagan, må gå af.
– Han er ikke længere en navnløs helt, men en national klodrian, skriver den fremtrædende kommentator Air Shavit i dag i sin avis, ”Ha’aretz”.
I en lederartikel i samme blad hedder det:
– Det, der først forekom at være en ”ren” operation, synes nu at gå til grunde ved forsømmelige uheld.

Falske pas

Israelsk tv har haft en række udsendelser, optaget med skjulte kameraer, fra hotellet i Dubai, hvor man ser Mabhoub tjekke ind og forskellige personer, formentlig attentatmændene, nogle af dem i tennistøj for at se tilforladelige ud.
Det viser sig nu, at en stor del af de 10 attentatmænd og en attentatkvinde havde gjort brug af falske pas, hvis identitet er forbundet med nye immigranter til Israel fra henholdvis England og Irland. De israelske ambassadører i disse to lande er nu blevet anmodet om at give nærmere forklaringer på dette i de pågældende landes udenrigsministerier.

Fastholder politik

Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, siger:
– Jeg ved ikke, hvorfor det formenes, at Israel eller Mossad brugte disse pas. Israel fastholder dets ret til en dunkel politik, når det drejer sig om sikkerhedsoperationer. Israel reagerer aldrig på noget sådant, hverken bekræfter eller dementerer – der er ingen grund til, at Israel skal ændre denne politik.