Torben hjælper børn i krig

Torben Madsen er formand for International Aid Services og har mere end 500 lokale medarbejdere i gang med hjælpearbejde. En skole for krigsramte børn er hans hjertebarn.Der er sket en rivende udvikling, siden han og hustruen Dorrit rejste ud som missionærer første gang i 1982. På tirsdag den 9. marts fylder Torben Madsen 50 år.
Missions- og hjælpearbejde går hånd i hånd. Dels kan man ikke prædike for folk med tomme maver, og dels henter hjælpearbejdet sine værdier fra det kristne livs- og menneskesyn.

Missionærbarn

Torben er vokset op i Tanzania, har været fastboende missionær i Kenya i en årrække og leder nu International Aid Services med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og USA.
IAS omsætter i dag for over 10 mio. kr. om året. De fleste penge kommer fra Danida og EU til udviklingsarbejde med vand, sundhed og uddannelse i bl.a. Paraguay, Nigeria, Sudan, Kenya, Tanzania – og Somaliland.

Børn på hjerte

Og det er især børnene, der ligger Torben Madsen på hjerte.
IAS har bla. startet en specialskole for traumatiserede og udviklingshæmmede børn i Somaliland – for børn, der ellers ville være bundet ved sengestolpen hjemme i husene på grund af forældrenes magtesløshed. Over 1000 børn har nu fået specialundervisning og fysisk og psykisk genoptræning, og 10 pct. har derefter kunnet overføres til almindelige grundskoler.
/sl