Verdens kvinder beder

Fredag vil kvinder fra 180 lande bede jorden rundt – også i Danmark.Fredag den 5. marts samles kvinder i 170 lande i bøn. Det sker i forbindelse med Kvindernes Internationale Bededag, som har været holdt hvert år siden 1887.Herhjemme arrangeres bededagen af Danmarks Økumeniske Kvindekomité, og ifølge hjemmesiden kvindebededag.dk vil kvinder fra både folkekirker og frikirker mødes til bedemøder mere end 60 forskellige steder i landet.

Latter og lidelse

Temaet er ”Alt levende – pris Gud”, og oplægget til det optimistiske tema er udarbejdet af kristne kvinder i Cameroun.
– De har let til sang, latter og lovprisning af Gud, trods en ofte barsk hverdag i et land, hvor ”enhver investering i piger anses for at være ressourcespild”, som en pige udtrykker det.
– Men uanset deres situation kan de altid finde grund til at takke Gud, fortæller arrangørerne.

Verden rundt på et døgn

Kvinderne beder verden rundt i mere end én forstand. Dagen begynder på Tonga-øerne i Stillehavet og vil ’vandre’ jorden rundt og ende i Samoa, også i Stillehavet. I denne kæde er Danmark også med.
Danmarks Økumeniske Kvindekomité ledes af Inge-Lise Lollike, som kom med i bestyrelsen i 1992 og blev formand i 13 år, og nu igen efter fire års pause. Hun har også været med i verdensbestyrelsen.
/sl/KP