’Bibelsk stikbold’ i Nykøbing F.

Katolsk skole tager utraditionelle metoder i brug for at forklare kristendommen.
– Du blev ramt af Satans bold – du er død! Nu kan kun et rigtigt svar på et spørgsmål fra Bibelen redde den uheldige… ellers er der dømt englehop!

Bliver man ramt er man død – men kan opvækkes ved at svare rigtigt på bibelspørgsmål.

Vi befinder os på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Nykøbing Falster. Faget er Kristendomskundskab i 6. klasse. Aktivitet: Stikbold.

Normalt hører stikbold ikke til i kristendomsundervisningen, og da slet ikke på en katolsk skole.

Alligevel har klassen lærer, Troels Lyndelse, valgt stikbold som den mest engagerende metode til at sikre kendskab til personer og handling i Det Nye Testamente.

– Det hele begyndte med et spørgsmål i natur-teknik, som jeg også har klassen i: ”Kan vi ikke spille rundbold i natur-teknik timerne?”

Gøre-børn

I stedet for blot at ryste på hovedet kom Troels Lyndelse i tanker om de forskellige læringsstile og vidste, at børnene var ”røre”- og især ”gøre”-børn. Snart havde børnene opfundet regler, hvor man fik flere point for at svare rigtigt end for blot at løbe rundt om banen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det var skønt at få rørt sig, og det var fint at kunne brillere enten på held eller dygtighed. For nogle elever blev der byttet om på, hvem der var skarpe, og hvem der var sløve.
Snart meldte tanken sig: Stikbold og kristendom måtte sagtens kunne forenes:

– Det er jo en fin symbolik at ”opstå fra de døde”, hvis man kan svare rigtigt på et bibel-spørgsmål fra ”Sankt Peter”. Og igen var det eleverne selv, der skrev spørgsmål til øvelsen.