Aglow i Danmark fylder 30 år

Det er nu 30 år siden, den kristne kvindebevægelse holdt sit første møde i Danmark. Fejres den 30. april.De profilerer sig hverken som rødstrømper eller inkarnerede husmødre. Kvinderne bag bevægelsen Aglow er blot tændte for Gud – deraf navnet Aglow, som betyder ”i brand”.

Gospelsanger Julie Lindell og Laura Kjærsgaard fra X Faktor 2008 medvirker.

I år er det 30 år siden, bevægelsen med rødder i USA satte fod på dansk jord.
Det første Aglowmøde fandt sted i København under ledelse af Tove Mommer, der var national formand fra 1980 og indtil sin død i 2002.
Herefter overtog Inger Porsen formandsposten. Gennem årene har arbejdet udviklet sig til at være, hvad det er i dag: en tjeneste der er i bevægelse, og som i dag også indbefatter Aglow for Mænd.

Kvinder når kvinder

Aglow blev oprindelig startet for over 40 år siden ”af en lille håndfuld kristne kvinder med den faste tro, at ingen kan nå bedre ind i en kvindes verden end en anden kvinde”, som det står på Aglows hjemmeside.
Aglow er nu en verdensomspændende organisation. Med mere end 15.000 frivillige rækker Aglow ud til kvinder over seks kontinenter – i 170 lande – med det kristne budskab.

Gospel og X Faktor

Det danske 30-års jubilæum fejres med en national konference- og festdag i Teatersalen på Hotel Comwell i Kolding den 30. april. Lederen af Aglow i Canada er inviteret til anledningen:
– Danyele Bloom er en brændende og medrivende taler. Profetisk, apostolisk, passioneret og autentisk er ord, der beskriver Danyele og det budskab, hun har. Hun er transparent og fængslende, når hun åbenlyst fortæller om succeser og fiaskoer i sin vandring med Gud – om hans nåde og forløsende kraft, fortæller Aase Nielsen fra Aglow.
Konferencedagen kulminerer med en festmiddag, hvor der vil være musikalske indslag ved gospelsanger Julie Lindell og Laura Kjærgaard fra X Factor 2008.
/sl