Kristen amerikaner idømt 8 års strafarbejde i Nordkorea

30-årige Aijalon Mahli Gomes er dømt til otte års hårdt strafarbejde i Nordkorea for ulovlig indtrængen og ”fjendtlige handlinger”.Gomes blev arresteret den 25. januar, efter han var trængt ind i Nordkorea via grænsen til Kina. Foruden otte års strafarbejde er han blevet idømt en bøde på knap 4 millioner kroner.Ifølge Nordkoreas statskontrollerede medie har amerikaneren erkendt sig skyldig i alle anklager.
Han har tidligere arbejdet som lærer i Sydkorea og bliver af venner og kolleger beskrevet som en oprigtig kristen.
Det er stadig uklart, hvad der motiverede Gomes til at trænge ind i det lukkede land. Man ved dog, at han har deltaget i mindst to demonstrationer for løsladelsen af kristne Robert Park, der i december trængte ind i landet og senere blev løsladt.
Den amerikanske regering har, ifølge The Christian Post, endnu ikke kommenteret fængslingen af den kristne amerikaner.
John