Al-Qaida i Yemen betaler for terroristers træning i Gaza

Den radikale muslimske Al-Qaida-organisations afdeling i Yemen har – ifølge den israelske avis “Ha’aretz” – fornylig sendt medlemmer af organisationen i Gaza-striben instruktionsmateriale om bygning af fly, der kan transportere sprængstoffer til brug mod israelske mål nær grænsen til Gaza.”Ha’aretz” skriver, at bladet er i besiddelse af dokumenter, som det har modtaget af en gruppe Shia-separatister i Yemen, der modsætter sig Al-Qaida, og at disse dokumenter omtaler en direkte kontakt mellem Al-Qaida i Yemen og dennes tilhængere i Gaza-striben.

Nogle af disse tilhængere er aktive i gruppen “Al-Tawhid wa al-Jihad”, som har udført terroristangreb mod feriesteder i Sinai.

Shia-separatisterne kræver, at den yeminitiske regering anerkender deres borgerlige rettigheder, og de er opsat på at blive opfattet som adskilt fra Al Qaida.

Ifølge et af dokumenterne er en kuwaitisk statsborger ved navn Sami al-Mutairi, som for nogle år siden blev dømt for at have dræbt en amerikaner i Kuwait, nu leder af Al-Qaidas operationer mod israelske mål. Mutairi, som bruger navnet Abdallah al-Haj som dæknavn, blev løsladt fra et fængsel i Kuwait i 2007. Han har sendt 850.000 dollars til Al-Qaida medlemmer i Gaza-striben ved hjælp af en saudi-arabisk statsborger ved navn Abdullah al-Dusri, som foregav at være turist for at viderebringe penge via Egypten.

Mutairi udstedte instruktioner om at købe våben i Sinai for Al-Qaida-militsfolk i Gaza-striben og om at købe lejligheder i Khan Yunis og Rafah (i den sydlige del af Gaza. red.), hvor gruppens mænd kunne skjule sig.

Medlemmer af “Al -Tawhid wa al-Jihad” har købt 25 Grad-raketter og gemt dem i drivhuse i landbrug i Sinai og i Gaza-striben, skriver “Ha’aretz”.

I et brev til sine underordnede i Gaza har Mutairi skrevet, at han agter at sende et antal instruktører for at oplære denne gruppe i at bruge de våben og sprængstoffer, de har modtaget, og lære dem kamptaktik.