Folkekirken sjusker med pædofilitjek

Hvert tredje menighedsråd har ikke indhentet børneattester.Det er stadig usikkert at sende børn i søndagsskole eller ungdomsklub i Folkekirken.Selv om loven om indhentelse af børneattester trådte i kraft for fem år siden, har kun hvert tredje menighedsråd rent faktisk indhentet børneattester på kirkens medarbejdere.
Det dokumenterer en rundringning til 30 menighedsråd i alle landets stifter, som Kristeligt Dagblad har foretaget.
Kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V) er konfronteret med tallene, men afviser at gøre noget. Det gør flere af landets biskopper til gengæld ikke:
– Det er lovpligtigt, så vi kan ikke have, at nogle menighedsråd ikke indhenter børneattester. Jeg skal være den første til at tjekke op på det, siger biskop i Ribe Stift Elisabeth Dons Christensen.
Et bredt flertal i Folketinget vedtog 16. juni 2005 et lovforslag, der sikrer, at idrætsforeninger, spejderklubber, kirker osv. skal indhente en børneattest, før de ansætter personale, der skal have med børn under 15 år at gøre.
En børneattest er en særlig straffeattest, der indeholder oplysninger om domme for sædelighedsforbrydelser mod børn. Børneattesten kan rekvireres hos politiet.
Siden den massive medieomtalte af pædofilisager i den katolske kirke har også frikirkerne strammet op i baglandet. Således udsendte FrikirkeNet for en måned siden en kraftig opfordring til de 110 medlemskirker om at indhente børneattester på både ansatte og frivillige børnemedarbejdere. Men da FrikirkeNet kun er et netværk af suveræne kirker, kan man ikke pålægge kirkerne at indhente børneattesterne.
/sl