Ny bibelsk roman fra Bodie og Brock Thoene

”Det femte segl” bringer os frem til fødselen i en grotte i Betlehem.Josef modtager drømme, og i drømmene henvender en anden Josef sig til ham. Det er drømmeren, der blev solgt af sine brødre og kom til Egypten som slave. I drømmene giver han tømreren Josef nyt mod, og i én af drømmene siger han: ”Denne gang vil udfaldet for stedse ændre menneskers liv, denne gang vil der ved Brødhuset blive tilbudt levende brød fra himlen til alle, der sulter”.Josef er meget bekymret for det ansvar, Gud har givet ham som mand til den unge Maria, der skal føde verdens frelser. Men drømmene hjælper ham.
Drømmene møder vi i det amerikanske forfatterpar, Bodie og Brock Thoenes nye bibelske roman Det femte segl, der fører os frem til grotten på en mark ved Betlehem.
Det er det femte bind i en serie omkring fårehyrden Zadok, Maria og Josef og deres ”vandring” frem mod fødselen af verdens frelser.
Vi genkender personerne fra Det første lys, Den anden berøring, Den tredje nattevagt og Det fjerde daggry, der alle er blevet anmeldt her i Udfordringen. Men møder nu også gamle Anna og Simeon i templet.

Fyldt med messiasforventning

Bogen er fyldt med en messiasforventning, og gennem en række krydsklip vandrer vi frem og tilbage mellem Maria og Josef, Anna, hyrden Zadok og hans kone Rakel, der er jordmoder, Herodes, Simeon, astronomen Melchior og hans lærling. Der er en fortættet spænding frem mod fødselen af verdens frelser, Jesus Kristus.
Jeg læste bogen under et ophold i Israel, og det var meget stærkt at læse om begivenhederne i Betlehem samme aften, som vi havde besøgt Betlehem og hyrdemarken om dagen. Det gav lidt ekstra intensitet til læsningen.

Fortællestil blegnet

Jeg har efterhånden anmeldt mange romaner af Bodie og Brock Thoene og altid med begejstring, men begejstringen er falmet ved læsningen af denne bog.
Bodie er fortælleren, som giver personerne liv, mens Brock med sans for historiske detaljer bygger det historiske skelet op. Det har de gjort godt gennem mange romaner, men jeg synes, Bodies fortællestil er blegnet noget i denne bog, eller er det oversætterens? Der mangler glød og nerve, der mangler sproglige finurligheder. Alligevel kan jeg anbefale bogen varmt, fordi det er en spændingsroman med mange detaljer omkring verdens største drama.

Bodie og Borck Thoene:
Det femte segl
384 sider • 299,95 kr.
Lohse