USA vil støtte moderate elementer i Hizbollah

USA vil støtte moderate elementer inden for den radikale Hizbollah-organisation i Libanon, ifølge en fremtrædende embedsmand i Det hvide Hus, John Brennan, sagkyndig i mod-terrorisme.Brennan, en af præsident Barack Obamas nære medarbejdere, har på en konference i Washington sagt, at “elementer af Hizbollah bekymrer os og vi må finde veje til at mindske deres indflydelse og opbygge de mere moderate elementer i organisationen”.

Han sagde, at Hizbollah er slået ind på en kurs fra at være en ren terroristorganisation til at være en enhed, som nu omfatter medlemmer af det libanesiske parlament og tilmed ministre.

Brennan har tidligere fremsat lignende kommentarer om ændringer i Hizbollah. I august ifjor sagde han til en “tænketank” i Washington, at Hizbollah havde udviklet sig med tiden fra at være en terrorgruppe til nu at omfatte advokater, læger og andre akademikere – og have medlemmer i regeringen.

– Inden for Hizbollah er der imidlertid stadig en terroristkerne, sagde han. Man må håbe, at elementer inden for shi’a-samfundet i Libanon og inden for Hizbollah fortsat vil opfatte den ekstremistiske terroristkerne som en pestilens over for deres aspiration om at blive et led i den politiske proces i Libanon. Det glæder mig, at mange enkeltpersoner i Hizbollah faktisk afstår fra den type terrorisme og vold og prøver at deltage i den politiske proces på en meget legitim måde.