Christianskirken griller med naboerne

Christianskirken i Århus skabte et hav af aktiviteter i nabolaget, da de inviterede belastet boligblok i sognet med i kirken.Hvis ikke vinden var så kold, skulle man tro, det var sommer. Duften af grill, synet af pastasalat og røde pølser, lyden af legende børn – og følelsen af sommer.

Der var god tid til fællesskab. Birgitte Graakjær Hjort (i hvid jakke) snakkede ivrigt med mange af gæsterne.

Solen skinnede, da Christianskirken i Århus i sidste uge fyldte Kalmargade, som ligger inden for kirkens sogn, med fodboldskole, børnegospel, banko, kreativt værksted og gratis grillmad.
Ideen udsprang af, at kirken i samme uge var lukket pga. renovering. Den mulighed brugte kirken til at række ud til området, hvor få kom i kirken om søndagen.
– Vi vil ikke kun være kirke for dem, som finder os, men for flere, så de opdager os, og vi bliver en synlig kirke. En kirke for andre end os selv, siger Birgitte Graakjær Hjort.

Plads til at lære hinanden at kende

De mange aktiviteter skabte ugen igennem også gode muligheder for menigheden til at komme i kontakt med områdets beboere. Særligt under den gratis grillmad om aftenen, hvor kirken viste hensyn ved at grille halal-slagtet kød, så de mange muslimske indvandrere i området også kunne deltage.
Foruden at spise sammen havde Christianskirken også sat to behagelige sofastole op i forårssolen til det, de kaldte for ’samtale-stolen’.
Her kunne man sætte sig og få en god snak med en præst eller frivillig fra kirken om alt mellem himmel og jord.Hvis samtalerne krævede mere diskrethed, kunne man rykke indenfor.
Da ugens aktiviteter begyndte om tirsdagen i sidste uge, blev samtale-stolen besøgt flere gange.

En hjælpende hånd

Kirken forsøgte at række ud til området på flere måder, bl.a. på familieområdet.
Onsdag var der mulighed for at høre et foredrag med familieterapeuten Steen Kruse om glæder og konflikter i parforholdet.
Og om lørdagen tilbød kirken praktisk hjælp, til fx rengøring, maling eller IT-problemer.
Responsen over for aktiviteterne har været rigtig god:
– Vi har været overvældet af glæde, der har været overvældende med tilslutning, det har myldret frem med folk, siger Birgitte – en af præsterne – begejstret, inden hun fortsætter:
– Mange af de frivillige fra kirken, som har medvirket, har også været begejstrede over den måde at være kirke på. De er også blevet grebet af det.
Om søndagen, den sidste dag, var alle arrangementerne rykket om på fodboldbanen bag kirken, hvor der var hoppeborg og open-air gudstjeneste, inden det hele blev sluttet af med en fodbold-finale – og kirkekaffe, naturligvis.