Hvis jeg var Jesus

Paul Colmans album ”History” er et godt opsamlingsalbum, men indeholder kun tre ”nye” sange.Skiven, med titlen ”History”, består af 13 sange, hvor de fleste er skrevet i tiden mellem 1996 og 2005 – bortset fra ”Sweet Sweet Song of Salvation” fra 1970.
Det er med andre ord en opsamlings-cd. Derfor er der også kun tre ”nye” sange på albummet, og ingen af dem er skrevet af Paul Colman selv. Det er ”If I was Jesus”, ”Sweet Sweet Song of Salvation” og Delirious’ udødelige ”History Maker”, som Colman synger med en lidt rusten stemme.
Ellers er halvdelen af sangene enten fra solo-albummet ”Let it go” (2005) eller fra albummet ”New Map of the World” (2002) fra Colmans tidligere band, ”Paul Colman Trio”.

Sangen ”If I was Jesus” er god og tankevækkende. Den beskriver Jesus, men samtidig også, hvordan vi som kristne burde leve – ligesom Jesus…
Paul Colman har samlet mange af sine populære sange, såsom ”Holding onto you”, ”Turn”, ”Fill My Cup”, ”Gloria (All God’s Children)” og ”Solution”.
Mange af numrene bærer et præg af lovsang.

Det er svært at udsætte noget på Paul Colmans album ”History”, der indeholder meget kvalitet og er godt produceret.
Lyden er god og ’homogen’, og teksterne er gode og let forståelige. Paul Colman er tidligere blevet Grammy-nomineret og har vundet Dove Awards for sin sangskrivning.

Alligevel kan albummet godt virke lidt kedeligt af den grund, at det ikke overrasker eller tilfører meget nyt. Derfor er albummets titel, ”History”, også meget passende.
Hvis man kan se ud over, at albummet på en måde er ’lidt gammelt’, er det stadig en god skive med kvalitet, som man kan smide på sit anlæg.
John