Antigua – The City of Love

”Bare man dog kunne falde i en kvindes arme uden også at falde i hendes kløer.” Jeg tror, mange europæiske mænd kan nikke genkendende til dette citat af Ambrose Bierce. Mine observationer af de lokale mænd i Antigua fortæller mig dog, at de har færre forbehold.

Folk der hårdnakket påstår, at Paris er hjerternes by, har tydeligvis ikke besøgt byen Antigua i Guatemala. Jeg ankom intetanende til lidenskabernes by efter en turbulent flyvetur, og næsten første gang jeg drejede rundt om et gadehjørne, stødte jeg ind i et kærestepar, som var i gang med et større kurmageri.
Man kan med rette sige: Ét par – What´s the big deal, senorita? Hvis den sætning dukker op i dit hoved, vil jeg tage mig den frihed at male et billede af hverdagen i Antigua.

Med megen kraft, kombineret med lidt frustration, har du endelig lirket låsen til den ældre port op. Inden du sætter det første fodaftryk på jorden, tjekker du lige, at du har fast grund under dig, og at foden ikke dumper ned i et af de utallige huller i fortovet.
Derefter træder du smilende ud på det 50 cm brede fortov med en mission om at nyde din bog i parken.
Du finder den bedste siddeplads, lige under palmen, ved siden af springvandet. Inden du begraver hovedet i siderne, henledes din opmærksomhed dog på parret ved siden af dig – to lokale, der udfolder diverse ’romantiske’ stillinger ved højlys dag!
Manden ser dybt ind i kvindens øjne, mens han spinder lidt som en kat. Den erotisk buttede kvinde har smækket benene over hans og nyder opmærksomheden i fulde drag. Dette udtrykkes med en høj latter.

Dette ene par skulle være nok til at erobre en almindelig danskers opmærksomhed, men 9 par af samme slags i en park på 70 m2 er nok til at gøre en bleg-hvid dansker skør i hovedet!
Men hvis man vil trodse Pia K’s politik og møde en fremmed kultur, bliver man vel nødt til at tage hele pakken.
Derfor øver jeg mig lige nu i at lære, hvordan man elsker denne lidenskabelige side af Guatemalas kultur.
Af Mirjam N. Christensen
Udsendt som
volontør af Impact