Iransk påstand: “israelske helikoptere i Saudi-Arabien”

Israelske luftvåben-helikoptere har fornylig landet i en saudi-arabisk lufthavn og aflæsset udstyr bestemt for at angribe mål i et muslimsk land, påstår det halv-officielle iranske FARS nyhedsbureau, ifølge den israelske morgenavis “Ha’aretz”.Påstanden er en opfølgning til en nylig historie i den engelske avis “The Times”om, at det saudi-arabiske luftrum vil være åbent for israelske kampflys overflyvning under et bombetogt mod Irans atomanlæg. En saudi-arabisk kilde har til avisen udtalt, at til trods for spændinger mellem Israel og Saudi-Arabien, deler disse landes regeringer en afsky for styret i Teheran og en fælles frygt for Irans atomambitioner.

De israelske helikoptere skal være landet i den saudi-arabiske Tabuk lufthavn den 18. og 19. juni, og det oplyses tillige – dog uden at dette er blevet bekræftet – at lufthavnen aflyste flere flyvninger, således at de israelske fly kunne lande.

Det rapporteres videre, at en amerikansk flåde omfattende 11 frigatter og hangarskibet “Harry S Truman” samt en israelsk frigat har krydset Suezkanalen fra Middelhavet til Rødehavet.

Ifølge den arabiske avis “Al Quds Al-Arabi”, skriver “Ha’aretz”, har denne sejlads udløst frygt for, at USA og Israel planlægger et angreb mod Iran, i samarbejde med Egypten..

I artiklen i “Al Quds Al-Arabi” hedder det videre, at at al kommerciel skibstrafik i kanalen var stillet i bero for at gøre det muligt for den amerikanske flåde at passere, og at tusinder af egyptiske soldater stod langs kanalen for at sikre skibenes passage – og at egyptiske kamphelikoptere kredsede ovenover.

Israelske kilder afviser at kommentere forlydenderne, men fra saudi-arabisk side foreligger en klar benægtelse.