Katolsk kirke giver nu advokaten frie tøjler

Den katolske kirke i Danmark inviterer til tilbudsgående undersøgelse af sexovergreb.- Undersøgeren vil få fuld adgang til alt materiale, der er i Den Katolske Kirke i Danmarks besiddelse.Sådan lyder et kommissorium, som udstikker retningslinjer for en advokatundersøgelse af seksuelle krænkelser begået af præster og andre medarbejdere i Den Katolske Kirke i Danmark. Kirken har valgt at give frie tøjler til den beskikkede advokat, Lars Kjeldsen.
– Det præciseres, at undersøgelsen ønskes gennemført som en uvildig undersøgelse, fuldstændig uafhængig af Den Katolske Kirke i Danmark, lyder kommissoriet. Den Katolske Kirke i Danmark vil endvidere bistå Undersøgeren med at fremskaffe alt materiale, som Undersøgeren måtte finde relevant med henblik på at gennemføre undersøgelsen.
– Den Katolske Kirke i Danmark vil endvidere bistå Undersøgeren i forbindelse med at etablere kontakt til personer, som Undersøgeren ønsker at gennemføre interviews med, lyder kommissoriet videre.
Det er en omfattende undersøgelse, Lars Kjeldsen nu skal tage fat på. Sexovergreb fra de seneste 120 år skal kigges efter – for den første sag om seksuelt overgreb i kirken går tilbage til 1890. Lars Kjeldsen skal også undersøge, om kirken har forsøgt at forhindre opklaringen af overgrebene. Hele undersøgelsen ventes at tage halvandet år.
/sl