ANTI-RADAR MALING ER NYE “HEMMELIGE VÅBEN”

Et israelsk firma ved navn “Nanoflight” har anvendt nanoteknologi til at udvikle en maling, som får fly til at forsvinde fra radarskærme.
Det kan lyde som “science fiction” – men det er ved at ske. Ifølge en artikel i den israelske avis “Yediot Ahronot” vil en fremtidig slagmark måske omfatte ubemandede fly, robotter der kæmper på jorden og missiler på jagt efter mål – og droner, missiler og fly, som dårligt kan ses på radar.

Et nyt materiale, en særlig maling, er blevet malet på missil-attrapper – og radarbølger stilet mod dem kan ikke registrere dem eller blot gøre det med stor vanskelighed.

Malingen “maskerer” objektet og gør det meget svært at identificere det som et missil.

– Vi er blot ved begyndelsen og opdager nye verdner hver dag, siger Eli Shaldag, en tidligere højtstående flyspecialist, som har arbejdet med “Arrow”-missilprojektet og nu gør det for “Nanoflight”s militære afdeling.

Ifølge Shaldag er denne opfindelse “et gennembrud med et potentiale for at ændre spillets regler på slagmarken”.

Han siger, at opdagelsen af nanoteknologi-materialer stadig er på begynderstadiet og måske vil medføre, at soldater ikke kan opdages med “nattebriller”.

Civil anvendelse

“Nanoflight”s direktør, Ricardo Burstein, siger, at materialet kan bruges på det civile område, f. eks. malet på fortove og veje for at mindske luftforurening.

– Vi eksperimenterer nu i byen Ramat Gan med at male det på autoværn for at rense forureningen fra biler, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs daglige nyheds-artikler fra vores korrespondent i Israel.