TURISMEN PÅ ISRAEL SLÅR ALLE REKORDER

I det forløbne halvår – fra januar til juli – har 1.6 millioner turister besøgt Israel, en stigning på 39 procent over den tilsvarende periode ifjor – og 10 procent mere end i det tidligere rekordår 2008.Ifølge tal offentliggjort af turistministeriet var juni iår også en rekordmåned, med 259.000 turister, en øgning på 24 procent over tallet for juni 2009 og 8 procent flere end i 2008.

Indtægten fra turismen nåede op på 1.55 milliarder dollars for de første seks måneder af dette år, 35 procent over tallet for samme tidsrum sidste år og svarende til det samme beløb i 2008.

De fleste turister kom fra USA, Frankrig, Tyskland, Italien, Frankrig og England, oplyser turistministeriet.

Jerusalem og Tel Aviv

Videre oplyses det, at Israels to største byer, Jerusalem og Tel Aviv, har fået en meget rosende omtale tidligere i denne måned, da de lå i toppen af turistmagasinet “Travel and Leisure”s liste over de 10 bedste byer i Afrika og Mellemøsten. Jerusalem stod øverst på listen, med Tel Aviv på tredjepladsen og Kapstaden imellem dem.

Jerusalem scorede 87.55 og Tel Aviv 83.38 og laa hermed foran byer som Marrakesh, Cairo, Petra, Dubai, Alexandria, Nairobi og Amman som topbyerne i regionen.

De to israelske byer kom imidlertid ikke på den internationale liste over de 10 bedste byer, hvor følgende byer var øverst: Bangkok, Chiang Mai (Thailand) og Firenze.