Dansk-støttet kirke nedbrændt

En dansk-støttet pinsekirke i byen Aiud i Rumænien blev i sidste uge sat i brand, efter at udstyr og møbler var stjålet.Bygningen tilhører en ”meget udadvendt og missionerende menighed” og var ellers næsten færdig efter 6-7 års byggeri og ikke forsikret (da det først kunne gøres, efter bygningen var færdigbygget og alarmer var sat op).
Hele loftet og taget er brændt ned. Et hagekors (symbol på fascisme) var malet med sort maling på en indvendig mur i kirken, mens 12 døde katte blev fundet på en høj bagved kirken, hvilket kunne tyde på en okkult ceremoni. Politiet efterforsker nu den påsatte brand og vil identificere en gruppe mistænkte.
Det oplyser Gerda Skov fra Dansk Balkan Mission, der støtter kirken og nu modtager øremærkede gaver til genopbygning af kirken. Kirken har også modtaget støtte fra flere danske kirker og privatpersoner, hvoraf flere har været på besøg i kirken.
John