Israelske helikoptere i Saudi-Arabien

Ifølge iransk nyhedsbureau forbereder Israel og USA muligvis et angreb på Irans atomanlæg.Israelske luftvåben-helikoptere er for nylig landet i en saudi-arabisk lufthavn og har aflæsset udstyr bestemt til at angribe mål i et muslimsk land.Det påstår det halv-officielle iranske FARS nyhedsbureau, ifølge den israelske morgenavis ”Ha’aretz”.
Påstanden er en opfølgning til en nylig historie i den engelske avis ”The Times” om, at det saudi-arabiske luftrum vil være åbent for israelske kampflys overflyvning under et bombetogt mod Irans atomanlæg. En saudi-arabisk kilde har til avisen udtalt, at til trods for spændinger mellem Israel og Saudi-Arabien deler disse landes regeringer en afsky for styret i Teheran og en fælles frygt for Irans atomambitioner.

11 fregatter fra USA

De israelske helikoptere skal være landet i den saudi-arabiske Tabuk lufthavn den 18. og 19. juni, og det oplyses tillige – dog uden at dette er blevet bekræftet – at lufthavnen aflyste flere flyvninger, således at de israelske fly kunne lande.
Det rapporteres videre, at en amerikansk flåde omfattende 11 fregatter og hangarskibet ”Harry S Truman” samt en israelsk fregat har krydset Suezkanalen fra Middelhavet til Rødehavet.

Soldater sikrede passage

Ifølge den arabiske avis ”Al Quds Al-Arabi”, skriver ”Ha’aretz”, har denne sejlads udløst frygt for, at USA og Israel planlægger et angreb mod Iran, i samarbejde med Egypten.
I artiklen i ”Al Quds Al-Arabi” hedder det videre, at al kommerciel skibstrafik i kanalen var stillet i bero for at gøre det muligt for den amerikanske flåde at passere, og at tusinder af egyptiske soldater stod langs kanalen for at sikre skibenes passage – og at egyptiske kamphelikoptere kredsede ovenover.
Israelske kilder afviser at kommentere forlydenderne, men fra saudi-arabisk side foreligger en klar benægtelse.