Folkekirken gi’r gode råd og fodvask på festival

Folkekirken i Nordjylland har opstillet døgnåbent telt på Nibefestivalen fra den 30. juni.En gadepræst, en jægersoldat og en direktør står parat til at tage imod de glade og til tider berusede unge mennesker på årets Nibe Festival den 30. juni til 3. juli 2010.

Sognepræst Sussie Foged vasker unges fødder. (2009)

Her har Folkekirken opstillet et stort telt med daglige gudstjenester, sjælesorg og – fodvask.
Rituel fodvaskning blev introduceret sidste år og var en kæmpe succes med lange køer til følge. Traditionen stammer fra Det nye Testamente, hvor det fortælles, at Jesus vaskede disciplenes fødder for at vise dem, at de skulle tjene andre. Det har folkekirkens præster nu taget til sig, og de falder på knæ for ungdommen og tilbyder dem fodvaskning dagligt fra kl. 16 til 17.
Skriftestolen, hvor gæsterne kan sætte sig og tale med en præst, er et andet af de tilbud, som kirketeltet byder på.
Teltet holder døgnåbent, og i alt 60 frivillige præster og lægfolk står til rådighed for en snak – heriblandt føromtalte gadepræst, jægersoldat og direktør.
Kirketeltet fungerer som et åndehul midt i det hektiske liv på festivalen. Her kan de unge få en kop kaffe, tale med en voksen og skrive en bøn, der læses op ved de daglige gudstjenester. Eller de kan deltage i fællessang og male med på det fælles altermaleri, som står foran kirketeltet.
Det er femte år i træk, at kirketeltet er en del af festivalen.
/sl