Frikirke får pris for socialt arbejde

Baptistkirke i Roskilde har høstet Kristeligt Dagblads nystiftede initiativpris for at stå bag Danmarks mest originale kirkelige projekt.

Chefredaktør Erik Bjerager overrækker initiativprisen til Janus Maigaard, som leder projektet C.A.R. Foto: Malene Korsgaard.

Kom i kirke – og få bilen repareret, lyder opskriften på det nyskabende initiativ. Og det har direktør Preben Mejer fra Innovation Lab i Århus og fem andre dommere nu valgt at belønne. Kristeligt Dagblads initiativpris på 10.000 kroner gik derfor til projektet C.A.R. – Christians Are Repairing, som unge fra Roskilde baptistkirke står bag.
Frikirken vandt prisen foran i alt 160 forskellige innovative projekter fra kirkens verden. I finalen stod valget blandt andet mellem tv-værten Sigurd Barretts bibelfortællinger, projektet Grøn kirke, og organisationen Folkekirkens Feriehjælp.
Men til sidst faldt dommerne for C.A.R., hvor belastede unge fra Roskilde hjælper med at reparere biler for folk med få midler i baptistkirkens garage. Samtidig får de et opmuntrende ord med på vejen.
/sl