Cocktails skal bekæmpe trafficking

En anderledes idé så dagens lys, da Cocktails Against Injustice arrangerede cocktail-party på Frederiksberg for at skabe oplysning om handel med kvinder til prostitution i Danmark.På Café Cadeau er stemningen høj, og der serveres eksotiske cocktails i baren af en professionel bartender.

Michelle Mildwater fra HopeNow har hjulpet over 500 kvinder.

Han kaster flaskerne op i luften og griber dem på mærkværdigvis igen samtidig med, at han formår at få præcis det rigtige antal dråber ned i det afkølede glas, som står på bardisken.
Thomas Willer, som til daglig er præst i kirken Regen, byder velkommen til et anti-trafficking cocktailparty på Café Cadeau i København, arrangeret af eventgruppen Cocktails Against Injustice (CAI).
– Med Cocktails Against Injustice kombinerer vi små og store events og chill-outaftener med handlekraft over for den sociale uretfærdighed og urimelighed, vi oplever ved menneskehandel inden for og uden for vores lands grænser, siger Thomas Willer.

Øl-klub med mening

I løbet af de seneste uger har man som café- og bargæst i Københavns bymiljø kunne finde en lidt anderledes ølbrik på byens serveringsteder. På ølbrikken ses bl.a. et par kvindeben i netstrømper med overskriften: “Jeg har aldrig faket en hovedpine,” og nedenunder konkluderer billedteksten, “tvungen sex med 30 mænd om dagen gør den kronisk.”
Det er bare én af et udvalg af ølbrikker, som er designet af folkene bag kampagnen “Mit liv, dit valg”, for på en anderledes måde at skabe oplysning omkring kvinder, som handles til prostitution i Danmark. “Mit liv, dit valg” har i alt trykt 50.000 ølbrikker, som ligger på over 200 barer og caféer.
– Vi synes, problemstillingen omkring trafficking er relevant og tankevækkende, siger grafiker og fotograf Rune Toldam, der står bag kampagnen, der også har været omtalt i talkshowet TV2 Lounge.

Fokus på uretfærdighed

CAI og kampagnen “Mit liv, dit valg” samarbejder med organisationen HopeNow, som hjælper handlede kvinder i Danmark, og som i aften bl.a. er repræsenteret ved initiativtager Michelle Mildwater (se Udf. uge 26).
Cafe Cadeau er efter et par timer helt fyldt, og bartenderen har stadig travlt. Men han ser ud til at nyde det, for nu danser han også! Flasker og dråber flyver side om side, og musikken er munter, og samtalerne ved bordene ligeså. Sådan kan man også få sit budskab ud…