Israelsk frygt for at Hizbollah graver tunneller for at kidnappe soldater

Det israelske militær har udtrykt bekymring over, at den ekstremistiske Hizbollah-organisation i Libanon er ved at udgrave tunneller under graensen til Israel med det formål at kidnappe israelske soldater og/eller angribe civile mål.Hizbollah har tidligere foretaget to sådanne bortførelser, siger en militær talsmand, der tilføjer, at der er frygt for, at terrorister vil bruge sådanne tunneller til komme ind i Israel
og barrikadere sig i et hus med civilpersoner i en graenseby som f. eks. Shlomi.

Sprængstof

Det frygtes tillige, at Hizbollah vil bruge sådanne tunneller til at placere sprængstof under eller nær en israelsk militærpost. Denne taktik blev brugt med succes af Hamas i 2004, da der blev detoneret sprængstof under en militærstilling i det sydlige Gaza, hvorunder fem soldater blev dræbt.

Det israelske militær har for nogle dage siden frigivet hidtil hemmeligstemplede efterretningsoplysninger om Hizbollah stillinger i shia-landsbyer i Syd-Libanon, med angivelse af beliggenheden af bunkere, kommandoposter og våbenlagre.

Som svar har en højtstående repræsentant for Hizbollah udtalt, denne gruppe har en liste af mål i Israel, som vil blive angrebet med missiler i tilfælde af krig.

Ifølge en israelsk talsmand er Hizbollah for tiden næppe interesseret i en ny væbnet konflikt, men den planlægger stadig at hævne attentatet af dets militærchef, Imad Mughniyeh, i Syrien i 2008.

Advarsel

Det israelske bureau for anti-terror har fremsat en generel advarsel til israelere verden over om at vaere i højt beredskab af frygt for, at Hizbollah vil prøve at kidnappe israelske civilpersoner, især forretniingsfolk.

Læs flere Israelsnyheder under UDLAND i menuen til venstre.