Leeland: Love is on the move

Det tredje album fra bandet Leeland er et velgennemført projekt med lovsang i blød rock. En god blanding af up-beat-sange og mere stille ballader. Det forholdsvis unge band med Leeland Mooring i spidsen har med to tidligere succesfyldte album bag sig haft noget at leve op til. Det er prisen for talent og succes.
Hvis man ser på albummet uden at sammenligne med forgængerne, imponeres man at de musikalske arrangementer. Foruden de traditionelle trommer, el-guitar og klaver får vi også følgeskab af bl.a. cello og violin. De musikalske variationer bidrager til en god alsidighed på et i forvejen spændende album.
Leelands vokal er bestemt værd at lytte til. Det er ikke uden grund, han tidligere har høstet gode anmeldelser og er blevet udråbt til et stort talent. Stemmen har både en ren klang og inderlighed, som gør albummet autentisk – og smukt.
Teksterne tager os med på en lille rejse gennem kristenlivet. Vi lægger ud med et nummer som ”The Door”, der handler om det personlige forhold til Jesus: ”You’re the only one for me”, ”I am lost in your love” og ”there is no way I am leaving you”, synger Leeland. Det næste nummer, ”Follow you”, handler om at give det videre, som Jesus har givet os ”so freely”. Med ”Via Dolorosa” er der fokus på Kristi lidelse og død. Titelnummeret ”Love is on the move” formidler albummets budskab ganske godt. Det handler om kærlighed. Med andre ord: At elske Gud og elske sin næste, og et glimt af nogle af de mange aspekter, der er i det.
Om albummet lever op til de to tidligere må være en smagsag. Jeg har dog svært ved at forestille mig, at et album som ”Love is on the move” kan skuffe nogen. For her er kræset om detaljerne, teksterne er til at identificere sig med, og ånden i albummet er både varm og ægte.
Lisbeth