Større end et pas

En cafétur bringer ikke de vildeste historier frem i folk. Det til trods kan det i Israel udvikle sig til en spændende og anderledes oplevelse, hvor passet kommer på prøve.En lørdag morgen vælter jeg søvndrukken ud af sengen med morgenhår og dårlig ånde, da min roommate spørger mig, om jeg vil med en tur på café i Betlehem. 15 min. senere sidder vi i hendes lille bulede Ford Focus. Da Betlehem ligger på Vestbredden, må vi have passet klar ved check-pointen lige før byen, og den kvindelige soldat vinker os dovent forbi.

I byen er der et leben. Eller måske snarere en mærkelig blanding af travlhed og afslappethed, som umiddelbart går overraskende godt i spænd. Vi tager et kig på Fødselskirken. Julesalmernes fredfyldte budskab om markerne i natten så stille ligger langt fra Fødselskirkens daglige business med hundrede af turister, der ivrigt fotograferer.

Efter et par timer går turen tilbage mod Jerusalem. Denne gang tager det os noget længere tid at komme igennem check-pointet.
Da vores bil endeligt ruller op til det lille skur, kommer soldaten hen og fortæller, at jeg ikke må køre med over grænsen, men derimod skal gå over.
Jeg er fuldstændig desorienteret, og med et spørgende udtryk og mit pas i hånden bliver jeg sendt ned mod nogle haller, hvor jeg skal igennem adskillige kontroller.
Efter at være kommet igennem metaldetektoren kommer jeg til en paskontrol-soldat. Han spørger efter min nationalitet.
Da han hører, at jeg er dansk, sender han mig hurtigt igennem. Alene det, at jeg var dansker, gjorde, at yderligere kontrol var unødvendig, og mit danske rødbedefarvede pas var nok til at sikre mig adgang.

Med Jesu stempel derimod er vi sikret adgang til noget endnu større, nemlig en evighed sammen med ham. Da er det fuldstændig lige meget, hvilken jordisk nationalitet du har haft – der er der kun ét, der gælder, og det er Jesu rensende blod!
Fil. 3,20: ”Men vort borgerskab er i himlene; derfra venter vi også Herren Jesus Kristus som frelser”.
Af Anne Marie Dixen
Udsendt som volontør af
Israelsmissionens Unge