“TO MIO. AFRIKANERE VIL TIL ISRAEL”

Henved 2.5 millioner afrikanere, der for tiden opholder sig i Egypten, står “på spring” til
at tage til Israel, siger den israelske minister for offentlig sikkerhed, Yitzhak Aharonovitch.Under en tur langs den israelsk-egyptiske grænse sagde han, at 1000-2000 omvandrende
afrikanere kommer ind i Israel hver måned som “illegale indvandrere”, og at de forsøger at slå sig ned i Tel Aviv, Eilat og Ashdod.

– Dette er en seriøs israelsk fejl, som det israelske samfund betaler for, sagde han.

På turen langs grænsen blev Aharonovitch briefet om situationen af israelske officerer og af chefen for det sydlige politidistrikt, Yohanan Danino.

Ministeren beklagede forsinkelsen i implementeringen af en regeringsbeslutning truffet i marts om at oprette et hegn langs grænsen.

– Der er ikke sket noget, sagde han. Arbejdet med at bygge et hegn må begynde snarest muligt. Grænsepolitienheder må stationeres her omgående. Der skal opføres forhindringer og et grænsehegn, og de der beskæftiger illegale personer må retsforfølges.

Ifølge Aharonovitch er Ashdod blevet et nyt center for omstrejfende illegale nyankomne. og 2000 i denne kategori har slået sig ned i denne by..

Han siger, at han har tilstillet regeringen følgende tal: 155,000 illegale afrikanere lever nu i Israel, heraf 50.000 der har Tel Avivs centrale busstation som base. 8000 lever i Eilat og 7000 i Arad.