4.000 med på Danmarks største pilgrimsvandring

Oldkirkelige traditioner og åndelige discipliner genopdages og giver overskud i hverdagen i 2010

Anne Mie Skak Johansen

De mere end 4000 deltagere på SommerOase, den kristne sommerfestival, der for 9. gang i år afholdes ved Rudehøj Efterskole i Odder i uge 29, kommer fra hele Danmark for at holde ferie med fokus på Gud, fællesskab og fest.
”Med SommerOase skaber vi en ramme, hvor man kan undersøge og blive klogere på det med Gud, sig selv og den verden, vi er en del af,” fortæller Anne Mie Skak Johanson, landsleder i DanskOase, organisationen bag den populære festival.
I år inviteres til Danmarks største pilgrimsvandring. Onsdag d. 21. juli går alle festivalens deltagere på fælles pilgrimsvandring fra kl. 11-17, med ruter på 4, 8 og 13 km i Odder og omegn, alt efter alder og temperament.
Anne Mie Skak Johanson forklarer: ”Alle har brug for et afbræk i en forjaget hverdag – og gamle kirkelige traditioner, som pilgrimsvandringer, bliver for tiden genopdaget. Pilgrimsvandringer, tidebønner og åndelige discipliner er gennemprøvede rutiner, der kan skabe et eftertragtet rum til eftertanke og refleksion. Vi inviterer i år deltagerne til at undersøge og afprøve nogle af de åndelige discipliner og kirkelige traditioner i løbet af ugen.”
Og så er SommerOase en ferieuge med alt hvad det indebærer af fodboldturneringer, grill-aftener, sandkasse-lege, café-koncerter, salsadans, sene aftner i landsby-teltene og lang morgenkaffe i forteltene.
Anne Mie Skak Johanson fortæller: ”DanskOase arrangerer en stor, sjov og sprudlende sommerfestival. Det må godt være fedt og fantastisk at feste sammen – også når det har noget med kristendom at gøre.”

Hele festivalen er åben for alle, og torsdag d. 22. juli er gratis gæstedag. Her kan nysgerrige gratis være med og mærke stemningen, besøge venner og opleve fællesskabet. I år kan man også torsdag kl. 15.00 i Store Telt opleve årets børnemusical med 250 børn, arrangeret og ledet af gospel-dirigenten Hans Christian Jochimsen.

Den kristne festival er i støt vækst, og i 2009 rundede det samlede deltagerantal 4500. Anne Mie Skak Johanson forklarer: ”Vi ser en stigende efterspørgsel efter en autentisk kristentro, der kan give mening og retning i det liv, vi faktisk lever. En tro, der gør en forskel i en af verdens højeste levestandarder med høj intellektualitet, travlhed og jagt på succes. Et voksende antal deltagere er i forvejen ikke kirkevante, og de bruger ugen til at opdage mere om hvordan kristentro kan se ud i 2010.”

SommerOase foregår i perioden 17.-23. juli 2010 ved Rudehøj Efterskole, Rude Havvej 11, 8300 Odder.

SommerOase samlede sidste år omkring 4.000 deltagere. I år ventes der endnu flere til den kristne camp.


Artiklen fortsætter efter annoncen: