KVINDESOLDATER JAGER TERRORISTER OG NARKOSMUGLERE I ØRKENEN

Israel har oprettet en kampenhed af kvindesoldater, som menes at være den første af sin art i verden.Korpset skal bekæmpe terrorister og narkosmuglere i Negev-ørkenen, ved landets sydgrænse.

Denne specialgruppe har navnet “Nahshol”, der betyder “stor bølge”. Og den tiltrækker mange kvindelige værnepligtige. Det er imidlertid ikke hvemsomhelst, der kan blive optaget i korpset. Træningen er hård, mange må give op, og blot de sejeste piger kommer ind i denne enhed.

Pigesoldaterne er uddannet i nærkamp og er eksperter i recognoscering, camouflage og efterretningsvirke.

Eksistensen af denne kampenhed har hidtil været hemmeligholdt. Sløret omkring den er først blevet løftet denne sommer.

Nogle kalder disse pigesoldater “ørkenens amazoner”, andre har givet dem navnet “ørkenens dronninger”.

Deres opgave er at overvåge fjendtlige bevægelser og forpure terroristangreb. Baseret på efterretningsinformationer ligger de i baghold, i timevis, uden at røre sig. De er camouflerede, så de falder sammen med bjerg- og ørken-naturen i Negev.

Delingschefen, major Ortal Amar, siger om sine kvindekæmpere, at de kan operere i alskens terræn – højt oppe i bjerge, nede i dale, på klipper, i ørkensand, i åbne områder og i bebyggelser. De tager prøver af klipper, sand og vegetation i området og konstruerer camouflagenet baseret på dette. De camouflerer sig selv, deres våben og overvågningsudstyr.

Problemer

Pigerne er ofte i felten indtil tre dage, hvilket kan skabe problemer, ikke mindst over mangel på toiletter. Sekondløjtnant Dor Nasmian siger, at de medbringer en særlig pose, der får noget flydende til at stivne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Engang fik en af soldaterne uventet menstruation under en operationm, og så gav vi hende vores personlige hygiejnebind, siger menig soldat Guni Sharon.

Gruppen er endnu ikke stødt på terrorister, men har været fokuseret på civile mål – narkotikasmuglere, menneskesmugling af prostituerede og sudanesiske flygtninge, der pøver at infiltrere ind i Israel fra Egypten.

Sekondløjtnant Sivan Edri beretter, at hendes kampenhed fornylig kom over en gruppe narkosmuglere, der medførte 50 kg tunge sække.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Om dette siger hun:

– Det glædede os, at denne narkotika ikke nåede frem til natklubber i Tel Aviv.

Menig Sharon tilføjer:

– Vores deling forpurrede en smugleroperation af prostituerede. Vi var i stilling, da vi så en store gruppe mennesker nærme sig. De så os ikke på grund af vores camouflage. Vi pågreb 20 kvinder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Major Amar oplyser, at denne enhed blev oprettet for fire år siden som et prøveprojekt, og at den hurtigt fik stor succes. Pigesoldaterne gennemgår et grundkursus og senere en fire måneders undervisning i topografi, navigation, overvågning, kampprocedurer, fremskaffelse af efterretningsinformation og nærkamp

– Vi opererer døgnet rundt, siger Amar..

Sekondløjtnant Nasmian siger, at maskingeværskytten har et våben, der gør hende i stand til at se over en afstand af 3 kilometer, og at alle har særlige natkikkerter og andet udstyr, som kan sikre en gående styrke i mørke.

Soldaterne har en oppakning på en tredjedel af deres kropsvægt, sammenlignet med
mandlige kampsoldater, der bærer en oppakning på halvdelen af deres kropsvægt.

“Vi går med høje hæle hjemme”

Manig soldat Gal Betito siger, at Nahshol soldaterne til trods for deres kamprolle
prøver at bevare deres feminitet.

– Vi har alle lakerede negle, siger hun. Her er vi kampsoldater. Hjemme går vi med høje hæle og kjole.

Under deres mission må pigesoldaterne ofte døje med nætter uden søvn, dage uden brusebad og lange stunder hvor de sidder i baghold – det er ikke tilladt at stå. Ofte forstyrres de af mus.

Førstesergent Shir Shtigman siger, at hendes enhed var ude for, at en ulv kom klods op ad dem. Deres officer hævede sit våben i retning af dyret, som om ulven vidste, hvad det var, men så besindede hun sig og kastede nogle sten, indtil ulven forsvandt.

Nasmian tilføjer:

– Vores erfaring er helt unik i verden. At ligge i baghold i dagevis med kvindelige kampfæller og gennemleve de mest intime øjeblikke sammen med dem – udover tilfredsheden med at beskytte staten, har vi opnået at få venner for livet.