Tusindvis blev kristne på dansk kampagne i Indien

13 danske teenagere oplever, at folk bliver helbredt og tager imod Jesus i massevis under deres missionstur i Indien. Nu ber’ de også for hinanden, for de ved, at bøn virker.- Jeg er blevet helbredt fra kræft! En hinduistisk kvinde fortæller begejstret, hvordan hun helt konkret kan mærke, at den kræftknude, hun før havde i maven, er forsvundet.

Lokale hinduer var desperate efter at modtage helbredelse og frelse på kampagnen. Foto: Peter Hedelund

Vi er i Ranchi, Indien. Tusindvis at hinduer er samlet for at høre en gruppe danskere fortælle dem om Jesus. I knap en uge har de holdt kampagne på en plads i Indiens fattigste delstats hovedstad.
– Det var så fedt at være med på kampagnen. At se mirakler bekræftede min tro, og jeg ved bare, at Gud altid vil være der og virke i ens liv – selvom man ikke altid kan mærke det, fortæller Casper W. Pedersen.
Ung Udfordringen følger de næste uger Casper, der er en del af et team på 13 danske teenagere, der sammen med deres lærere fra Efterskolen Kildevælds alternative 10. klasse, Euroclass, er i begyndelsen af deres seks ugers rejse i Sydøstasien.
Senere går turen til Thailand og Filippinerne.

2600 sagde ja til Jesus

Teamet har sammen med en prædikant fra Irland og lokale præster arrangeret kampagnen. Om dagen undervises kirkeledere og kristne, mens man om aftenen har inviteret alle interesserede.
Aften efter aften strømmer flere og flere til pladsen, og da ugen er omme, har tusindvis hørt evangeliet – mange for første gang. 2600 mennesker har taget imod frelsen i Jesus Kristus og skrevet deres navn og kontaktoplysninger ned, så de lokale præster kan følge op på dem.
Mange har oplevet den kraft, der er i Guds kærlighed, på deres egne kroppe, når de står på scenen og giver vidnesbyrd om, hvordan de er blevet helbredt for smerter i deres ben eller har fået synet tilbage.

– Vi kan lære af dem

– Det er meget anderledes end dansk kultur, i hvert fald. De var meget sultne efter Gud. Det gjorde indtryk på mig at se så fattige mennesker og deres længsel efter Gud. Samtidig er de så venlige og gæstfrie. Det synes jeg virkelig, man kan lære noget af som dansker!
Det er tydeligt, at den første uge af rejsen allerede har gjort indtryk på Casper. Her står han midt i fattigdom og desperation efter Gud og kan se tilbage på, da han startede på efterskolen; her kom han fra ikke at have noget særligt forhold til Gud, til at tage imod Ham – og nu være på rejse for at fortælle andre om ham.
– Det var igennem nogle lovsangsaftener, kaldet Powerparties, at troen blev personlig for mig. Det at opleve, at troen var levende, betød meget. Det er svært lige at sætte ord på, hvad der har udviklet min tro og hvordan. Men jeg kan fx se på rejsen, at Gud er trofast, siger Casper.

Be’r for hinanden nu

Et teammedlem fortæller sit vidnesbyrd til et seminar for kirkeledere i Ranchi, Indien.

Han fortæller, hvordan de indbyrdes på teamet er begyndt at bede mere for hinanden, fordi de så, at det virkede på kampagnen.
– Alt det, vi har bedt om, er sket! Der var fx en af pigerne på teamet, der havde ondt i anklen. Så vi bad for hende, fordi vi havde set så mange blive helbredt på kampagnen, og hun blev helbredt! fortæller Casper begejstret.
Det er oplevelser som disse, der sætter spor – også efter rejsen.
– Jeg vil bede for mennesker fremover, hvis der er brug for det. Nu har jeg set, at det virker, slår Casper fast.
Inden han for set sig om, er tiden i Indien forbi, og han tager sammen med resten af teamet videre til Thailand i stor forventning til, hvad Gud vil gøre blandt buddhister dér.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Læs efter sommerferien om, hvad Casper og de andre i gruppen oplevede, da de rejste videre til Thailand.
Af Thomas Balle