VELLYKKET ISRAELSK TEST AF ANTI-MISSIL FORSVARSSYSTEM

Israel har gennemført en vellykket test af dets “Iron Dome” anti-missil forsvarssystem, hvilket på langt sigt kan få en politisk betydning for israelsk tilbagetrækning fra besatte områder.Dette antydes af en udtalelse af den amerikanske viceudenrigsminister for politisk-militære anliggender, Andrew Shapiro, som i et foredrag i Washington har sagt, at det nye forsvarssystem “vil gøre det muligt for Israel at træffe svære beslutninger om en varig fred – at Israel vil kunne gøre dette uden af frygte en øget trussel af missiler”.

“Iron Dome” anti-missil systemet vil blive indsat mod indflyvende kort- og mellem-distance raketter af typen “Kassam”, “Grad” og “Katyusha” ved både Israels syd- og nordgrænse.

To “Iron Dome”-batterier skal tilsluttes det israelske luftvåbens “antiaircraft division” om kort tid, ifølge forsvarsminister Ehud Barak.

Hvert batteri koster omkring 10 millioner dollars, og det menes, at der er et behov for mindst 20 batterier for at dække Galilæa i nord og Negev i syd, som er konfronteret med missiltrusler fra henholdvis Libanon og Gaza-striben.

Batterierne vil kunne nedskyde raketter og missiler inden for en rækkevidde af 4-75 kilometer, såvel som mortergranater med en kaliber på blot 120 millimeter, oplyser brigadegeneral Eitan Asher, chef for forsvarsministeriets afdeling for forskning og udvikling.

Den seneste test af “Iron Dome” blev foretaget fornylig i Negev-ørkenen. Der er tale om et sofistikeret højteknologi-system, der samtidigt kan stoppe et antal raketter fra forskellige retninger og distancer, men som ikke vil blive anvendt, hvis den indflyvende raket har retning af et ubeboet område.

Udviklingen af “Iron Dome” koster flere hundrede millioner dollars.

USA bidrager til dette – fornyligt har kongressen og Obama-regeringen bekræftet en særlig “hjælpe-pakke” på 250 millioner dollars til Israel, et beløb der skal kunne dække købet af indtil ni “Iron Dome”-batterier.


Artiklen fortsætter efter annoncen: