Lovsang med længsel efter Gud

Passion er en årlig tilbagevendende konference som finder sted i Georgia i USA. I 26 år har den fundet sted, og hvert år udgives et lovsangsalbum derfra. Det startede med kendte lovsangere som Chris Tomlin, Charlie Hall og Matt Redman, og på denne udgivelse kan man opleve Kari Jobe, Brooke Ligertwood, Kristian Stanfill og andre.

Ved første aflytning er det som at lytte til et album fra Bethel eller noget i den stil. Dejlig lovsang, som udmærker sig ved, at man næsten hele tiden kan høre publikum synge med. Men ved nærmere gennemlytning bliver jeg ramt af teksterne, som rummer en længsel og desperation efter Guds nærvær og styrke.
Solisterne synger fantastisk og med indlevelse, og musikken er så godt afstemt efter sangenes indhold.

Det er virkelig god lovsang for slet ikke at snakke om teksterne. Sangene handler om Guds storhed og kærlighed – om at længes efter at følge ham, se mere af ham og være i hans nærhed. Jeg må fremhæve sangen ’Follow’, som handler om, hvor stort det er at følge Jesus. Omkvædet lyder: ”What a joy it is to follow Jesus/ what a gift it is to bear his name/ what an honour to choose surrender/ and make Him my everything.”

Smuk sang, sunget lige så smukt af Melodie Malone. Men også sange som ’The Lord Will Provide’, ’Calvery’s Enough’ og ’How Great is Your Name’ er værd at nævne. I det hele taget er dette et rigtigt dejligt lovsangsalbum, som er værd at lytte til og tage til sig. For lovsangere og lovsangsledere er der helt sikkert også sange, som kan bruges rundt omkring i de danske kirker.

Kunstner: Passion
Titel: Call on Heaven
Genre: Lovsang Live
Tilgængelighed: Alle streamingtjenester