Vil missionere i Tyrkiet

99,8 pct. af den tyrkiske befolkning er muslimer. Det vil norsk missionskirke ændre på.Den evangeliske Lutherske Frikirke i Norge vil missionere for tyrkere i Tyrkiet.

Den norske missionsleder Ingar Bø.

Beslutningen blev truffet i midten af juni. Kirken vil både sende egne missionærer og støtte allerede eksisterende arbejde.
– Vi håber at kunne starte forberedelserne i løbet af efteråret. Det indebærer at etablere samarbejdsaftaler med organisationer i Tyrkiet, rekruttering af missionærer og samarbejde for at sikre støtte for arbejdet i form af bøn og givertjeneste, siger missionsleder Ingar Bø til KPK.
En af årsagerne til engagementet i Tyrkiet er, at Frikirken har nedtrappet indsatsen i andre lande, fx Burundi.

Bibelsk arena

Det landområde, der i dag er Tyrkiet, har en vigtig plads i Bibelens historie. Paulus plantede flere menigheder i landet, og kristendommen kom til at stå stærkt. I dag er kristne derimod et mindretal. Man anslår, at der kun findes 3500 kristne blandt Tyrkiets 75 mio. muslimer.