Debat

Tanker om evigheden

På et eller andet tidspunkt falder alt liv i søvn. Når vi vågner igen, har vi fået et nyt univers. I det nye univers er stjerner og planeter forsvundet. Gud erstatter solen, så varme og lys er sikret. Havet forsvinder, og natten forsvinder. Det vil være evig dag.
Det nye univers bliver stabilt uden naturkatastrofer som jordskælv og tsunamier. Det nye univers skal rumme alle levende væsner fra Verdens Skabelse til nutiden. Der er det antal, der er. Ingen fødes og ingen dør. Med reproduktionen ude af billedet er det ikke nødvendigt med to køn. Vi genopstår derfor som intetkøn. Sult og tørst kendes ikke, begrebet rovdyr forsvinder. Sygdom og alderdom forsvinder. Vi genopstår sunde og friske, parate til et nyt liv… Tiden forsvinder, kun evigheden hersker. Som sangerinden Trille udtrykker det: Hvert et lille nu er en dejlig evighed. Vi får tøj, der ikke skal vaskes, lange hvide klæder og tøj til skuespil. Vi får et helt nyt sprog.
Hvad skal vi så lave i denne fuldkomne verden? Vi skal lege. I Bibelen bliver ordet lege kun nævnt 4 steder, men denne oversete beskæftigelse bliver grundstenen i det evige univers.
Elisabeth Bech
Ndr. Frihavnsgade 73 IV th
2100 København Ø

I et hjem med kræft

Jeg har lige læst bogen ”En ny dagsorden” af Klaus Hornebo Jensen, forlaget ´94.
Den handler om en familiefar på 41, som får kræft og overlever. Han fortæller om, hvordan livet leves under et sådant forløb. Hvad han har brug for fra familie, venner og hospitalsverden. Jeg synes, bogen giver et godt indblik i, hvad vi som omsorgsfulde medmennesker egentlig kan hjælpe med, og hvordan vi skal gøre det. Tit står man og ved ikke lige og ender med bare at sige ”sig til, hvis I har brug for hjælp”, fordi man ikke kan finde ud af andet. Nu, hvor jeg har læst bogen, ved jeg lidt mere om, hvad der foregår bag døren i et hjem med sygdom tæt på. Måske andre også kunne lære af den?
Britta Højgaard
Orkidevej 14
4030 Tune

Vækkelse

I nogle kredse huskes endnu en prædiken, som pastor Carl Moe engang holdt i Harboøre kirke, og som langs Vestkysten skabte en ny tidsregning: så mange dage, uger måneder, år før eller efter ”Brændevinsprædikenen”.
I en af kirkerne i Vejle holdt en anden præst en tilsvarende prædiken. Disse to prædikener var med til at skabe det, der i mange årtier efter var kendt som Afholdsbevægelsen, og som var én af Guds velsignelser til vort folk.
I løbet af 1900-tallet kvaltes ikke mindre end fire vækkelser i DK, og det har været ødelæggende for både kirken og afholdsbevægelsen, Ef. 4:30, Tess. 5:19.
Vi mangler en ny vækkelses ild og salt, og Gud mangler pyromaner og leder efter brændbart materiale, Salme 104:4, Hebr. 1:7 og Lukas 12:49.
Jens Peter Lauge Giversen
Nørager 1B, st. th.
6400 Sønderborg

Bevar skolerne

Storbyernes nedrivningssignal til lokalområderne er desværre ikke til at tage fejl af, men nu må det stoppe.
Når vi tænker både langsigtet, medmenneskeligt og økonomisk, er sagen let. Besparelsen bliver hurtigt brugt på efterfølgende merudgifter for pleje af flere utilpassede unge.
Stop specialjagten på alle former for institutioner i oplandet. Mange skoler, seminarier og omsorgsinstitutioner leverer en unik kvalitet, som er uundværlig for mangfoldigheden og kreativiteten i vort samfund. At lukke skoler er som at fælde regnskov.
(Forkortet af red.)
Karlo Brondbjerg, KD
Storkredsform. i vestjylland
Rossinisvej 2,
7400 Herning,

Vis jeres glæde!

Kristne har 1000 gange mere at glædes over end fodboldfans, og det bør de vise, siger Allan Fisker og spørger samtidig: Er du tilskuer eller redningsarbejder i verdens største drama?

Kristne har så meget at glæde sig over og bør vise det.
Det, der giver livsindhold, glæde, fred, fælleskab, håb og fremtid, skal man ikke skamme sig over!
Sportsbegejstrede skjuler ikke deres glæde over sporten og frygter ikke for at blive til grin, uanset hvad de gør. De bekymrer sig ikke over, hvad andre mener om deres pengeforbrug i den anledning. De sidder ikke og vender deres småpenge, men bruger de store sedler og kort. De rejser verden rundt, nogle gange bare for at se en fodboldkamp.
De sætter ting til side for at kunne dette, helt uden at spekulere over hvad andre mener derom. Hvorfor skal vi som kristne, der har 1000 gange mere at være begejstret over, ikke vise vores glæde. Alt for mange har dobbeltklæbende gulvtæppetape sat på bagen og sidder bare på tilskuerpladsen.
En del af dem tror, de ved alt om, hvordan alt skal være på banen og i kampen og sejrens centrum. De har ikke været i front og ofret sig for andre og set mennesker blive hjulpet op og blive glade.
Hvis blot en af ti, man har prøvet at hjælpe, er blevet hjulpet og fri, er det hele gerningen værd. Jeg har oplevet, at mennesker, som Gud har mødt gennem min gerning, er blevet fri for skyld, alkohol og frygt og har fået fred med Gud. Det har været al møje værd, men det er kun ved en levende Gud og Jesus samt den Hellige Ånds hjælp, det er lykkedes. Når man har smagt, at Gud er god og er med én, begejstres man og ønsker mere, uanset hvad andre mener og tænker. Hvad siger Jesus til alle?
“Gå ud i alverden og gør alle folkeslag til mine dicsiple”.
Jesus er leder af verdens største redningsindsats og søger medarbejdere. Er du redningsarbejder eller tilskuer?
Ikke alt er film og tv. Det er verdens største drama, og du er med som redder eller tilskuer – direkte!
Der bliver ikke nye optagelser eller fraklip!
Allan Fisker

Allan Fisker har i mange år drevet sit eget missions- og nødhjælpsarbejde ”Fiskernes Nødhjælp” ud fra sin kælder i Brabrand ved Århus.