Fond: Støtte til Frelsens Hær en god investering

Bikubenfonden har støttet Frelsens Hærs familiearbejde med over 7 millioner kroner.Frelsens Hærs arbejde blandt socialt udsatte familier er konkret og virker stærkt!

Jimmie Gade Nielsen fra Bikubenfonden. Foto: Bent Dahl.

Det siger socialchef i Bikubenfonden efter at have mødt Frelsens Hærs præsentation af arbejdet blandt fattige danskere.
Og det møde har betydet, at fonden har støttet det kirkelige hjælpearbejde med omkring 7 millioner kroner over tre år.
Først blev det muligt at ansætte familiekonsulenter og oprette såkaldte familieværksteder i flere byer takket være en økonomisk støtte fra Bikubenfonden på 5.430.000 kroner. Nu er der ansat i alt otte familiekonsulenter – en i henholdsvis Esbjerg, Helsingør, Nakskov og Odense samt to i København og Århus.
Bikubenfondens bestyrelse bevilgede midt i juni yderligere to millioner kroner til familiearbejdet i 2011. Dermed er der over tre år tale om en støtte på næsten 7,5 millioner kroner, melder Frelsens Hærs blad, Mennesker og Tro.

Mødre gjorde indtryk

Baggrunden for, at Bikubenfonden er gået ind i projektet, går tilbage til en konference i København om fattigdom i 2008. Blandt deltagerne var Jimmie Gade Nielsen, der er socialchef i Bikubenfonden.
– Frelsens Hær havde inviteret nogle familier fra familieværkstederne med til konferencen, og det virkede meget stærkt. For pludselig talte man ikke bare om en eller anden målgruppe, der sad et sted derude. Nu sad de simpelt hen foran én i kød og blod – og selv på fagfolk, som har arbejdet med sociale problemstillinger i mange år, virkede det rigtig stærkt, siger han.
Bikubenfonden har siden evalueret projektet, og de hidtidige rapporter viser klart, at det har været en rigtig god investering.
– Evalueringen viser, at familieværkstederne er et meget væsentligt og vigtigt supplement til den støtte, som mødrene og børnene kan få fra det offentlige, siger Jimmie Gade Nielsen.
/sl