Ung fremtid for baptisterne

Baptisternes Missionsstævne havde laveste deltagerantal nogensinde, men fremtiden tegner sig alligevel lys. De unge er nemlig engageret og tager lederskab.Baptisternes Missionsstævne i Mariager havde i år sit hidtil laveste deltagerantal i de 11 år, stævnet er blevet holdt. 1000 deltog i år på stævnet, op mod 1200 sidste år.

Sådan ser man ud efter at have været lagkageskydeskiver ved Baptisternes Ungdom på årets missionsstævne i Mariager.

Ifølge baptisterne skyldes det faldende deltagerantal bl.a., at Baptistspejderne netop har været på korpslejr, samt at der mangler en tydelig vision for både kirken og stævnet.
Baptisternes ledelse har det seneste år været præget af spænding efter der sidste år både blev valgt ny ledelse og en ny kurs, der i højere grad lægger ansvaret for kirkens udvikling ud på menighederne.Den nye ledelse har det seneste år derfor fokuseret på økonomi og struktur.

Ung opbakning

Men selvom faldet på 200 deltagere kunne mærkes på stævnet, nyder det stor succes hos dets unge deltagere. Hele 50 pct. af deltagerne var i år under 30 år.
Hos de unges del af lejren, kaldet ”One”, havde man heller ikke svært ved at finde unge ledere, der gerne ville engagere sig og tage ansvar, lyder det fra baptisterne, som har fokuseret på, at lederne skal gøre det, som de er dygtige til og begejstres ved.

”Gå efter Kærligheden”

Temaet for stævnet var i år ”Gå efter kærligheden”. Flemming Mølhede, som er præst i Københavns Vineyard menighed, men opvokset og uddannet i Baptiskkirken, var en af årets talere.
Han udfordrede baptisterne til at turde vælge ledere, der tør være tydelige, og som menighederne så også vælger at følge.

Læs også