Præst gav sjælesorg efter dødsfald på Nibe-festival

Da en mand faldt om og døde på Nibe Festival, var kirken allerede på pletten.Der var stor brug for folkekirkens døgnåbne telt på årets musikfestival i Nibe først i juli. Præsterne beretter om dybe samtaler, bønner om livets alvor og et tragisk dødsfald.

Det blev til mange gode samtaler med de unge, fortæller sognepræst Jens Christian Meldgaard.

– Det viser, hvor vigtigt det er, at kirken er en del af festivalens kriseberedskab, siger sognepræst og mediekonsulent Christian Roar Pedersen, der netop havde vagt, da dødsfaldet indtraf:
– Alvoren viste sig, da en mand på 41 år faldt om og døde natten til lørdag. Kl. 03 blev jeg kaldt hen til hovedindgangen, hvor festivalens vagter holdt krisemøde. De var tydeligt berørt af situationen og fik tilbud om en samtale. Flere af dem havde været vidner til genoplivningsforsøgene, fortæller Christian Roar Pedersen og fortsætter:
– Den tragiske hændelse viser, hvor vigtigt det er, at folkekirken er en del af festivalens kriseberedskab og står parat til at yde sjælsorg, hvis der skulle ske noget.
Gadepræst i Aalborg Loa Mortensen fortæller, at mange festivalgæster næste dag spurgte til dødsfaldet i samtaler med hende.
Det er femte år i træk, Folkekirken er en del af Nibe Festival, der i år fandt sted den 30. juni til den 3. juli 2010.
Teltet fungerer som et åndehul midt i det hektiske festivalliv. De primært unge festivalgæster kan her få en kop kaffe, tale med en præst eller bare hænge ud.

Unge skrev bønner på festival

Livets alvor lurede under glæden på Nibe Festival. Det viste de bønner, som festivaldeltagerne skrev og puttede i ”bønne-kassen” i kirketeltet.
”Kære Gud! Bedste er ramt med kræft for 3. gang nu, og jeg er nervøs for at hun er ved at miste alt håb. Hjælp min familie til at beholde hende. Vi er ikke parat til at miste hende endnu. Amen.”
Men ikke alle bønner var så alvorlige. En beder om mere kage og en anden om at vedkommendes solbrændthed må gå væk.
To gange dagligt blev kassen tømt og bønnerne læst op i forbindelse med en kort gudstjeneste.